Annonce
Haderslev

200 borgere hørte om biogas på Næsset

De helt store temaer var lugtgener og øget transport i nærområdet, da borgere hørte om et planlagt biogasanlæg på Haderslev Næs. PR foto
Initiativtager Jesper Bram inviterer alle interesserede på bustur til biogasanlægget i Bevtoft for, at de kan få stillet flere spørgsmål om biogas.

Hoptrup: Over 200 interesserede borgere var torsdag samlet på Hoptrup Efterskole til informationsmøde vedrørende planerne for etablering af et biogasanlæg på Haderslev Næs.

Mødet var arrangeret af bygherre, landmand Jesper Bram.

Efter de forskellige indlæg og en kort kaffepause var der mulighed for at stille spørgsmål fra salen. De helt store temaer var lugtgener og øget transport i nærområdet.

- Jeg vil gerne understrege, at man naturligvis kan stole på de tal, vi fremlægger. Når man oplever, at der i idéfasen har været forskellige tal fremme, for eksempel omkring højde på skorsten, så er det, fordi vi løbende udvikler projektet og lytter til de bekymringer, der dukker op undervejs. Det har blandt andet betydet, at vi har reduceret højden på skorstene markant på de nye visualiseringer, siger Jesper Bram i en pressemeddelelse, som er sendt ud efter mødet.

Udover, at initiativtagerne benyttede lejligheden til at fortælle om planerne og lytte til de fremmødtes bekymringer i forhold til lugtgener, transport og beliggenhed, inviterede de også alle interesserede til en bustur til biogasanlægget i Bevtoft.

Udover, at initiativtagerne benyttede lejligheden til at fortælle om planerne og lytte til de fremmødtes bekymringer i forhold til lugtgener, transport og beliggenhed, inviterede de også alle interesserede til en bustur til biogasanlægget i Bevtoft.

- Vi ønsker, at vi får belyst en eventuel etablering af et biogasanlæg på bedst mulig vis, hvor det er fakta, der danner baggrund for beslutningen om at etablere et biogasanlæg. Og her tænker vi, at et besøg på et allerede eksisterende anlæg i Bevtoft kan give syn for sagen, siger Jesper Bram.

- Det har været en god aften, hvor der er blevet stillet en masse spørgsmål - netop som vi ønskede det, siger Jesper Bram.

Han er initiativtager til ansøgningen om biogasprojektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce