Annonce
Sønderborg

200 frivillige er klar til at hjælpe ved Royal Run

Der bliver brug for 300 frivillige, når 20.000 mennesker indtager Sønderborg for at løbe med ved Royal Run i september. Foto: Lars Møller
Alle, der har meldt sig som frivillige, til Royal Run i Sønderborg samt dem, der har meldt sig med underholding på ruten, vil blive kontaktet af arrangørerne i forbindelse med, at Royal Run er flyttet til september.
Annonce

Sønderborg: Der bliver brug for 300 frivillige, når Royal Run Sønderjylland kommer til Sønderborg. Onsdag blev det offentliggjort, at det største løb nogensinde i Sønderborg bliver flyttet tre måneder på grund af coronasituationen i Danmark. Løbet bliver flyttet fra den 1. juni til søndag den 6. september.

Det er løbeklubben Vidar Motion i Sønderborg, der står for at samle de frivillige, og knap 200 har meldt sig til at hjælpe på løbsdagen. De vil nu alle blive kontaktet af Vidar Motion via e-mail de kommende dage.

- Vi kontakter alle for at spørge, om de om de stadig har mulighed for at deltage på den nye dato. Jeg håber, de stadig kan , og der er også plads til flere frivillige, siger Tetina Rix, der er formand for Vidar Motion.

Der er mange foreninger, der har meldt sig som frivillige. Det er blandt andre gymnastikforeninger, fodboldhold og skoleklasser, Tetina Rix opfordrer også enkeltpersoner til at melde sig som frivillig.

- Det er en meget bred vifte, der meldt sig, og det er super positivt. Enkeltpersoner kan også hjælpe, og man må meget gerne være over 16 år, siger Tetina Rix.

Det er foreningen Sport Event Syd, der er den lokale arrangør på Royal Run i Sønderborg. Foreningen har opfordret folk til at melde sig med underholdning langs ruten.

- Det er især folk, der vil underholde med musik, som har meldt sig. Jeg håber, at dem der har tilkendegivet, at de gerne vil underholde, også kan på den nye dato, siger Per Hussmann, der er eventchef ved Sport Event Syd.

Frivillige

De frivillige fra foreningerne bliver aflønnet for deres arbejde på løbsdagen den 6. september, når der er Royal Run i Sønderborg. Lønnen går til foreningerne. Man kan tilmelde sin forening via Vidar Motions hjemmeside www.vidarmotion.dk

- her finder man også en kontaktperson, hvis man har spørgsmål.

Annonce

Løbefællesskaber er sat i bero

I forbindelse med Royal Run Sønderjylland er det oprettet mange løbefællesskaber, hvor folk træner op til Royal Run sammen. Hos DGI Sønderjylland har idrætskonsulent Danni Callesen aftaler med 16 løbeklubber og private løbefællesskaber i Syd- og Sønderjylland. Den fælles løbetræning er dog indstillet under coronakrisen.

- Løbefællesskaberne skal sætte træningen i bero og lade folk træne hjemmefra med et program. Hvis folk kan løbe med en ægtefælle, børn eller en enkelt løbemakke, så er det også ok. Når det igen er ok at samles, hjælper vi løbefællesskaberne i gang igen, siger Danni Callesen.

Løbefællesskaberne er dannet for at hjælpe folk med at træne til Royal Run men også for at sætte fokus på at blive ved med at løbe, når Royal Run-løbet er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce