x
Annonce
Sønderborg

200 frivillige er klar til at hjælpe ved Royal Run

Der bliver brug for 300 frivillige, når 20.000 mennesker indtager Sønderborg for at løbe med ved Royal Run i september. Foto: Lars Møller
Alle, der har meldt sig som frivillige, til Royal Run i Sønderborg samt dem, der har meldt sig med underholding på ruten, vil blive kontaktet af arrangørerne i forbindelse med, at Royal Run er flyttet til september.

Sønderborg: Der bliver brug for 300 frivillige, når Royal Run Sønderjylland kommer til Sønderborg. Onsdag blev det offentliggjort, at det største løb nogensinde i Sønderborg bliver flyttet tre måneder på grund af coronasituationen i Danmark. Løbet bliver flyttet fra den 1. juni til søndag den 6. september.

Det er løbeklubben Vidar Motion i Sønderborg, der står for at samle de frivillige, og knap 200 har meldt sig til at hjælpe på løbsdagen. De vil nu alle blive kontaktet af Vidar Motion via e-mail de kommende dage.

- Vi kontakter alle for at spørge, om de om de stadig har mulighed for at deltage på den nye dato. Jeg håber, de stadig kan , og der er også plads til flere frivillige, siger Tetina Rix, der er formand for Vidar Motion.

Der er mange foreninger, der har meldt sig som frivillige. Det er blandt andre gymnastikforeninger, fodboldhold og skoleklasser, Tetina Rix opfordrer også enkeltpersoner til at melde sig som frivillig.

- Det er en meget bred vifte, der meldt sig, og det er super positivt. Enkeltpersoner kan også hjælpe, og man må meget gerne være over 16 år, siger Tetina Rix.

Det er foreningen Sport Event Syd, der er den lokale arrangør på Royal Run i Sønderborg. Foreningen har opfordret folk til at melde sig med underholdning langs ruten.

- Det er især folk, der vil underholde med musik, som har meldt sig. Jeg håber, at dem der har tilkendegivet, at de gerne vil underholde, også kan på den nye dato, siger Per Hussmann, der er eventchef ved Sport Event Syd.

Annonce

Frivillige

De frivillige fra foreningerne bliver aflønnet for deres arbejde på løbsdagen den 6. september, når der er Royal Run i Sønderborg. Lønnen går til foreningerne. Man kan tilmelde sin forening via Vidar Motions hjemmeside www.vidarmotion.dk

- her finder man også en kontaktperson, hvis man har spørgsmål.

Løbefællesskaber er sat i bero

I forbindelse med Royal Run Sønderjylland er det oprettet mange løbefællesskaber, hvor folk træner op til Royal Run sammen. Hos DGI Sønderjylland har idrætskonsulent Danni Callesen aftaler med 16 løbeklubber og private løbefællesskaber i Syd- og Sønderjylland. Den fælles løbetræning er dog indstillet under coronakrisen.

- Løbefællesskaberne skal sætte træningen i bero og lade folk træne hjemmefra med et program. Hvis folk kan løbe med en ægtefælle, børn eller en enkelt løbemakke, så er det også ok. Når det igen er ok at samles, hjælper vi løbefællesskaberne i gang igen, siger Danni Callesen.

Løbefællesskaberne er dannet for at hjælpe folk med at træne til Royal Run men også for at sætte fokus på at blive ved med at løbe, når Royal Run-løbet er overstået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce