Annonce
Haderslev

Borgmester efter åbning af rundkørsel: - Nu er en sort plet forsvundet

Borgmester H. P. Geil (V) klippede den røde snor til den nye rundkørsel, mens formanden for byrådets udvalg for plan og miljø, Benny Bonde (LA) så på. Borgmesteren kunne ved indvielsen fortælle, at tourfeltets 170 ryttere i 2021 sammen med de 150 følgebiler formentlig skal køre gennem rundkørslen og ned ad Christiansfeldvej, Nørregade, forbi domkirken, ad Sønderbro og Aabenraagade videre ad Vilstrupvej til Hoptrup. Foto: Timo Battefeld
Trafikken i Haderslev er blevet lidt mere sikker. Fredag eftermiddag forsvandt en sort plet, da borgmester og udvalgsformand klippede snoren til den nye rundkørsel ved Omkørselsvejen og Christian X's Vej.

Haderslev: Når de cirka 170 Tour de France-ryttere søndag den 4. juli 2021 fra Christiansfeld nærmer sig Haderslev, rammer de som det første i Haderslev by den nye rundkørsel ved Omkørselsvejen og Christian X's Vej.

Det kunne en meget glad borgmester H. P. Geil (V) annoncere, da han i går sammen med formanden for byrådets udvalg for plan og miljø, Benny Bonde (LA), klippede den røde snor til den nye rundkørsel. Som den første tog han derefter på sin cykel den nye rundkørsel og cykelstien under den i brug.

Henved 200 borgere var fredag eftermiddag mødt op til den officielle åbning af rundkørslen, som efter ni års overvejelser og politisk diskussion nu er virkelighed. For 15,4 millioner kroner skal rundkørslen være med til at gøre det mere sikkert - både som bilist, cyklist, fodgænger og rytter at krydse den stærkt trafikerede Omkørselsvej.

- Nu er en sort plet forsvundet, sagde H. P. Geil.

Baggrund

Gennem de sidste godt otte måneder har bilisterne været ledt af en lille omvej for ikke at skulle ind gennem Haderslevs bymidte.

Haderslev Kommune trakterede ved indvielsen de fremmødte med 250 styk wienerbrød og kaffe.

Flere uheld

Poul Hansen Entreprenører gik i gang med det store arbejde sidste sommer, og torsdag aften blev der åbnet for trafikken på den stærkt trafikerede vej, hvor der gennem årene har været adskillige alvorlige uheld.

- Ved den seneste måling i 2016 var der en årsdøgnstrafik på 6051 køretøjer ad Christian X's Vek og ved en måling året før blev der registreret en årsdøgnstrafik på 7616 køretøjer ad Omkørselsvejen, siger ingeniør Maiken Henningsen fra Anlæg og Ejendomme i Haderslev Kommune.

Hun oplyser, at den nye rundkørsel er fremtidssikret i de kommende ti år og at arbejdet stort set er gået planmæssigt.

Benny Bonde slog fast, at alle Haderslev Kommunes skatteborgere via skatten har været med til at betale for rundkørslen, der stort set er færdig. Der skal lægges et nyt slidlag på, og så skal der nye striber på også.

Annonce

Byport op igen

Ribekunstneren Ole Videbæks gule byport, som under stor furore blev revet ned for at give plads til et nyt sving vil blive sat op på et andet sted nær rundkørslen.

- I løbet af foråret vil der komme en sag til udvalget om dette, siger Maiken Henningsen.

Benny Bonde oplyste, at Globen, som Haderslev Kommune fik efter landsstævnet i 2006, vil blive stillet op midt i rundkørslen.

Det er et kæmpestort stykke ingeniørarbejde, der er lagt i den nye rundkørsel, hvor tunnellerne under vejen er så høje, at også ponyklubben kan komme under til hest. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Haderslev

Millionerne ruller ind med ny aftale: Nu kan Aarø få penge til nye boliger

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce