Annonce
Esbjerg

2018 var et godt år for kommunens erhvervsliv

Formanden for Business Esbjerg, Flemming N. Enevoldsen, slog de positive takter an, da kommunens erhvervsliv med omkring 1.200 repræsentanter torsdag eftermiddag og aften var stimlet sammen i Musikhuset. Foto: Chresten Bergh

2018 var et godt år for det lokale erhvervsliv, og formanden for Business Esbjerg slog de positive takter for det kommende år ved erhvervslivets nytårskur i Musikhuset.

Esbjerg Kommune: Nye undersøiske fiberkabler, der sikrer Esbjerg en styrkeposition som digitalt knudepunkt, gang i genopbygningen af Tyra-feltet samt en ny energiaftale, der betyder opsætning af tre store havvindmølleparker inden 2030 og vil få betydning for Esbjerg.

Formanden for Business Esbjerg, Flemming N. Enevoldsen, slog de positive takter an, da kommunens erhvervsliv med omkring 1.200 repræsentanter torsdag eftermiddag og aften var stimlet sammen i Musikhuset.

Nyhederne om de nye fiberkabler, Havfruen, Havhingsten og Cobra, som forbinder Esbjerg-området med USA, Dublin, London og Amsterdam, har allerede tiltrukket virksomheder. Norske Bulk Infrastruktur har bekræftet at de vil bygge et datacenter i Esbjerg, og Facebook arbejder fortsat med deres store projekt.

- Vi har et fantastisk godt geografisk udgangspunkt for at udvikle denne forretning til gavn for virksomheder og hele området. Men det kræver en proaktiv indsats, som vi i Business Esbjerg gerne vil sætte os i spidsen for, sagde Enevoldsen blandt andet.

I forhold til de kommende havvindmølleparker lød der et fromt ønske fra podiet:

- Det bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje, og det kommer også til at få betydning for Esbjergs energivirksomheder. Og vi håber selvfølgelig, at beslutningen om placeringen af disse parker træffes på et kommercielt, fornuftigt grundlag. For den bedste logistik og de bedste vindforhold er ude i Nordsøen.

Esbjergs image som energi-klynge styrkes yderligere næste sommer, hvor Esbjerg bliver værtsby for et vigtigt energitopmøde for Nordsølandenes energiministre - ni lande i alt.

Flemming Enevoldsen, formand for Business Esbjerg.

Arbejdskraft

Igen i år var der cirka 1.200 tilmeldte til nytårskuren, og de forsamlede kunne høre Enevoldsen karakterisere 2018 som et godt år for erhvervslivet - både på landsplan og lokalt. Der er cirka 5.200 virksomheder i Fanø og Esbjerg kommuner med mere end én ansat og selvsagt en meget stor spredning i resultaterne for både virksomheder og brancher.

- Men samlet set har beskæftigelsen fortsat været høj, og mange virksomheder arbejder hårdt for at tiltrække tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft, lød det fra formanden.

Annonce

Roser med torne

Men ingen roser uden torne - Enevoldsen fik leveret det landspolitiske system et spark over skinnebenet i forhold til den af Folketinget vedtagne forenkling af det offentlige erhvervsfremmesystem, hvor de regionale væksthuse nedlægges og der justeres i den lokale struktur.

- Der har været udfoldet store kræfter på at få Esbjerg-området indtænkt i den nye struktur og det glæder os, at en erhvervs-repræsentant fra Esbjerg er kommet i bestyrelsen for det nye erhvervshus i Haderslev. Vi fra Business Esbjerg vil være en god medspiller til den nye struktur. Og fremme erhvervslivets interesser her lokalt. Men optakten har været for lang - og for præget af politiske studehandler. Der synes at være en fast skabelon for disse centraliserings-processer, hvor et ekspertudvalg kommer med nogle udspil uden tilstrækkelig erfaring med de praktiske forhold på området. Og når så røgen letter, så kan det være vanskeligt at se, hvor store positive forandringer, der reelt er skabt for det erhvervsliv, vi skal leve af, lød det kontant fra formanden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce