Annonce
Erhverv

2019 satte turistrekord: 130.000 flere overnatninger i Tønder Kommune

Turisterne væltede til Tønder Kommune i 2019. En fremgang på over syv procent betyder, at mere end 1,8 millioner overnatninger blev booket i kommunen. Det er ny rekord. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Turisterne valfartede sidste år til Tønder Kommune. Mere end 1,8 millioner overnatninger blev der booket, det er en stigning på 130.000 eller mere end syv procent i forhold til 2018. En stigning der er dobbelt så høj som på landsplan. Tallene skaber stor glæde hos Rømø-Tønder Turistforening og på rådhuset.

Tønder: 2019 var et rekordår for Tønder Kommune. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt mere end 1,8 millioner overnatninger i Tønder Kommune. Dermed er kommunen den fjerdestørste turistkommune i Danmark. Det er en fremgang på mere end syv procent i forhold til 2018, der var den tidligere rekord.

Fremgangen i Tønder Kommune er næsten dobbelt så høj som på landsplan. Her blev der solgt 7,7 procent flere overnatning, mens fremgangen på landsplan var på 4,0 procent.

Det glæder Martin Iversen, der er formand for Rømø-Tønder Turistforening.

- Vi er glade for den udvikling, fordi turismen er et af de store erhverv i kommunen, som vi kan udvikle meget på. Turismen kan også hjælpe andre brancher, som har for eksempel detailbranchen, der har nogle udfordringer i Tønder, fortæller han.

Annonce

Overnatningstal

Sådan ser overnatningstallene ud for 2019 (i parentes 2018):

  • Hele landet: 55.978.357 (53.831.438) svarende til en fremgang på 4,0 procent
  • Tønder Kommune: 1.811.482 (1.681.600) svarende til en fremgang på 7,7 procent
  • Esbjerg Kommune: 595.681 (570.074) svarende til en fremgang på 4,5 procent
  • Fanø Kommune: 838.647 (816.286) svarende til en fremgang på 2,7 procent
  • Varde Kommune: 4.672.824 (4.508.929) svarende til en fremgang på 3,6 procent

Brede sæsonen ud

Den store fremgang betyder, at der i øjeblikket er helt udsolgt i højsæsonen. Derfor bliver udfordringen nu at få flere turister til kommunen på andre tidspunkter.

- Vi kan ikke øge antallet af overnatninger i højsæsonen, så nu skal vi arbejde på flere aktiviteter, turisterne kan bruge tiden på om vinteren og efteråret. På den måde kan vi trække endnu flere turister til, siger Martin Iversen.

- Jeg drømmer om, at det kommende zeppelinmuseum kan blive vores Tirpitz, så vi kan få rigtig mange turister med interesse i kultur og historier. Det er også typisk dem, der ligger flere penge i kommunen.

Mange udenlandske

På rådhuset glæder borgmester Henrik Frandsen (V) sig også over den nye rekord.

- Det er meget positivt og et udtryk for, at vi har et stærkt turisterhverv og et rigtig godt produkt, siger han.

Tønder Kommune adskiller sig fra resten af landet på andelen af udenlandske turister. Her er to ud af tre overnatninger solgt til udenlandske gæster, mens antallet af overnatninger på landsplan er tæt på ligeligt fordelt mellem danske og udenlandske gæster.

- Vi ligger rigtig godt her, det er let for de tyske gæster at komme hertil. Jeg har også læst, at de udenlandske gæsters fremgang er båret af tyskere, og det er jo positivt for os, slår Henrik Frandsen fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce