Annonce
Kolding

2020 var rekordår for lille supermarked: Kunderne har fået øjnene op for deres lokale butik

2020 blev et rekordår i Dagli' Brugsen i Vester Nebel, og den gode udvikling er fortsat ind i det nye år, fortæller uddeler Kenneth Christensen. Så Kirsten Holm, der arbejder i butikken, blandt andet ved kassen, har også travlt her i 2021. Foto: Michael Svenningsen
Dagli' Brugsen i Vester Nebel havde i 2020 sit bedste år nogensinde. Det skyldes blandt corona-pandemien, fortæller uddeleren. Men kunderne er i høj grad også blevet bevidste om, at det er vigtigt at støtte det lokale supermarked.

Kolding: De ansatte i Dagli' Brugsen Vester Nebel havde rigeligt at lave sidste år.

2020 var nemlig et rekordår for det lille, lokale supermarked, som endte med at få det største overskud i de 13 år, som Kenneth Christensen har været uddeler i butikken.

Trods investeringer på i alt halvanden millioner kroner endte Dagli' Brugsen i Vester Nebel med et overskud på cirka 830.000 kroner, og det er en firedobling i forhold til året før. Supermarkedets omsætning steg samtidig med 2,5 millioner kroner i forhold til 2019.

Annonce

Kenneth Christensen glæder sig over det flotte resultat, der i forhold til budgettet og forventningerne var rigtig godt. Han peger på, at man endda også brugte halvanden millioner kroner på investeringer, blandt andet i en udvidelse af p-pladsen og af fryse- og kølekapaciteten på lageret.

- For vores brugsforening er det ikke afgørende at tjene flere millioner. Vores holdning er, at vi gerne vil give noget tilbage til lokalområdet, for eksempel til idrætslivet og til forskellige arrangementer i området, siger Kenneth Christensen, der understreger, at Brugsen i Vester Nebel generelt har haft mange gode år.

Holdningsændring

Om baggrunden for, at det i 2020 gik ekstra godt, peger han på, at Vester Nebel er en by i udvikling med nye tilflyttere og nye udstykninger.

- Og da covid-19 kom, arbejdede folk hjemme, ligesom man anbefalede, at folk ikke minglede for meget rundt. Desuden lukkede grænserne og dermed grænsehandlen, og så handlede flere lokalt, fortæller Kenneth Christensen.


De har fået en ekstra reminder om, at det er vigtigt at holde gang i lokalsamfundet og de lokale butikker.

Kenneth Christensen, brugsuddeler


Og da Danmark åbnede mere op igen, fortsatte opbakningen fra de lokale til Dagli' Brugsen i Vester Nebel.

- Mange har fået en holdningsændring, for de har fået en ekstra reminder om, at det er vigtigt at holde gang i lokalsamfundet og de lokale butikker. Det hører vi fra utrolig mange kunder, og tendensen er fortsat ind i det nye år. Vi har også fået flere tilbagemeldinger fra kunder om, at hvis vi fortsat kan være skarpe på øl og sodavand, vil de lige så gerne handle her i stedet for at køre over grænsen, som mange ellers er vant til at gøre, lyder det fra brugsuddeleren.

I hans butik arbejder man benhårdt på at holde fast i fremgangen, og han forklarer, at netop sidste års fremgang betyder, at man i en butik som hans får nogle andre muligheder, for eksempel for at få større partier af varer og billigere varer hjem.

- Et sted som her er kundeservice utrolig vigtigt, og vi gør også meget for, at kunderne ikke behøver at køre andre steder hen for at handle. Er der en forespørgsel, skaffer vi det hjem og får det i sortimentet, siger Kenneth Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce