Annonce
Haderslev

21-årig sparkede rude ud på patruljevogn

Det grove hærværk mod en bil på Naffet natten til mandag førte til anholdelsen af den 21-årige. Foto: Larz Grabau
To blev slået ned, betjente samt vidne truet og flere bilruder knust.

HADERSLEV: Natten til mandag endte en lang bytur for en 21-årig lokal mand med en anholdelse. Allerede lørdag aften var der bøvl med ham på Gravene. Her slog han angiveligt to personer ned.

Men byturen fortsatte søndag for den unge mand. Et groft hærværk i Braineparken blev også tilskrevet ham. Senere natten til mandag var han på Naffet, hvor der blev begået groft hærværk mod en bil. Det førte til anholdelsen af den 21-årige.

Men det ville han ikke finde sig i. I politibilen truede han de to betjente og sparkede en siderude ud på patruljevognen.

Politiets jurister vurderede mandag formiddag, at weekendens begivenheder ikke var nok til en varetægtsfængsling.

– Han bliver løsladt efter endt afhøring. Men der ryger en hel stribe sigtelser med, konkluderer politikommissær Kristian Harbo Sørensen.

En af sigtelserne er for trusler mod et vidne; muligvis i forbindelse med lørdagens voldssager.

Annonce
Alle ruderne i den ene side samt forruden blev knust. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce