Annonce
Vejen

21 bilister får hilsen fra politiet

Politiets fotovogne var tirsdag på plads to steder i kommunen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Vejen Kommune: Tirsdag var politiets fotovogne igen på plads i Vejen Kommune på to af de strækninger, som politiet betegner som fokusstrækninger. Det er de steder, hvor bilisterne har en tendens til at køre for stærkt, og politiet derfor jævnligt kigger forbi med fotovognen.

På Jelsvej blev 11 bilister målt til at køre for stærkt. To af dem kan - udover en bøde - også se frem til at få klip i kørekortet. De to hurtige bilister blev målt til at køre henholdsvis 110 km/t og 118 km/t på strækningen, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t.

Også på Lunderskovvej blev der brug for fotovognens blitz. Her havde ti bilister så travlt, at de får en hilsen fra politiet i deres e-boks. Den hurtigste bilist blev målt til at køre 102 km/t på strækningen, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. /DAN

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce