Annonce
Esbjerg

2160 kræver Englandsbåden tilbage efter to år

Selv om det er to år siden, at passagersejladsen mellem Esbjerg og Harwich lukkede, kæmper tusindvis af personer, anført af en 15-årige teenager, fortsat for rutens genåbning.

ESBJERG: Det er lidt mere end to år siden, at den legendariske Englandsbåd efter 139 års passagersejlads stævnede ud på sin sidste tur mellem Esbjerg og Harwich. Men særdeles dedikerede kræfter forsøger fortsat at få rederiet DFDS og nu også andre rederier til genoptage en passager-rute mellem Danmark og England.

Foreløbig bakker 2160 personer op om en internetbaseret underskriftsindsamling, der kræver den historiske rute genoplivet, og cirka 500 personer er medlem af den meget aktive facebook-gruppe Reopen Harwich-Esbjerg Ferry - flertallet af dem anser en færgeforbindelse som mere ideel frem for lavprisflyruterne.

For familien

Central i kampen er den i Midtengland bosiddende og blot 15-årige George Moore, som søsatte underskriftsindsamlingen, da lukningen af ruten blev annonceret for godt to år siden. Hans familie har rødder til Danmark, og han har selv sejlet med Englandsbåden adskillige gange.

- Jeg gør det her for min familie og ganske enkelt i et forsøg på at hjælpe de mange mennesker, som foretrækker en god færgeforbindelse i stedet for flyveren, forklarer George Moore.

Han har helt fra begyndelsen været af den overbevisning, at DFDS har haft en skjult dagsorden, da rederiet lukkede Esbjerg-Harwich-ruten. Blandt andet mener han, at DFDS har ønsket at koncentrere konkurrencesituationen på overfarten ved Den Engelske Kanal, hvor efterhånden hovedparten af passagersejladsen mellem kontinentet og England foregår.

Giver aldrig op

- Min klare overbevisning er, at Esbjerg-Harwich-ruten fortsat er rentabel for et rederi som DFDS som kombineret fragt- og passagerrute, fastslår han.

I bestræbelserne på at finde et andet rederi har George Moore og hans hjælpere i facebook-gruppen denne sommer vendt blikket mod Hirtshals. Det norske rederi Fjordlines, der sejler fra Hirtshals til Norge, har modtaget et oplæg med gruppens begrundelse for et kommercielt grundlag for en kommende rute. Endnu har man ifølge George Moore ikke fået et svar, men skulle de være negativt, betyder det på ingen måde opgivelse af bestræbelserne.

- Så er der andre rederier, vi vil tage kontakt til. Vi giver ikke op, før vi igen har en rute England og Danmark, fastslår den 15-årige teenager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce