Annonce
Esbjerg

2160 kræver Englandsbåden tilbage efter to år

Selv om det er to år siden, at passagersejladsen mellem Esbjerg og Harwich lukkede, kæmper tusindvis af personer, anført af en 15-årige teenager, fortsat for rutens genåbning.

Annonce

ESBJERG: Det er lidt mere end to år siden, at den legendariske Englandsbåd efter 139 års passagersejlads stævnede ud på sin sidste tur mellem Esbjerg og Harwich. Men særdeles dedikerede kræfter forsøger fortsat at få rederiet DFDS og nu også andre rederier til genoptage en passager-rute mellem Danmark og England.

Foreløbig bakker 2160 personer op om en internetbaseret underskriftsindsamling, der kræver den historiske rute genoplivet, og cirka 500 personer er medlem af den meget aktive facebook-gruppe Reopen Harwich-Esbjerg Ferry - flertallet af dem anser en færgeforbindelse som mere ideel frem for lavprisflyruterne.

For familien

Central i kampen er den i Midtengland bosiddende og blot 15-årige George Moore, som søsatte underskriftsindsamlingen, da lukningen af ruten blev annonceret for godt to år siden. Hans familie har rødder til Danmark, og han har selv sejlet med Englandsbåden adskillige gange.

- Jeg gør det her for min familie og ganske enkelt i et forsøg på at hjælpe de mange mennesker, som foretrækker en god færgeforbindelse i stedet for flyveren, forklarer George Moore.

Han har helt fra begyndelsen været af den overbevisning, at DFDS har haft en skjult dagsorden, da rederiet lukkede Esbjerg-Harwich-ruten. Blandt andet mener han, at DFDS har ønsket at koncentrere konkurrencesituationen på overfarten ved Den Engelske Kanal, hvor efterhånden hovedparten af passagersejladsen mellem kontinentet og England foregår.

Giver aldrig op

- Min klare overbevisning er, at Esbjerg-Harwich-ruten fortsat er rentabel for et rederi som DFDS som kombineret fragt- og passagerrute, fastslår han.

I bestræbelserne på at finde et andet rederi har George Moore og hans hjælpere i facebook-gruppen denne sommer vendt blikket mod Hirtshals. Det norske rederi Fjordlines, der sejler fra Hirtshals til Norge, har modtaget et oplæg med gruppens begrundelse for et kommercielt grundlag for en kommende rute. Endnu har man ifølge George Moore ikke fået et svar, men skulle de være negativt, betyder det på ingen måde opgivelse af bestræbelserne.

- Så er der andre rederier, vi vil tage kontakt til. Vi giver ikke op, før vi igen har en rute England og Danmark, fastslår den 15-årige teenager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce