Annonce
Esbjerg

2160 kræver Englandsbåden tilbage efter to år

Selv om det er to år siden, at passagersejladsen mellem Esbjerg og Harwich lukkede, kæmper tusindvis af personer, anført af en 15-årige teenager, fortsat for rutens genåbning.

ESBJERG: Det er lidt mere end to år siden, at den legendariske Englandsbåd efter 139 års passagersejlads stævnede ud på sin sidste tur mellem Esbjerg og Harwich. Men særdeles dedikerede kræfter forsøger fortsat at få rederiet DFDS og nu også andre rederier til genoptage en passager-rute mellem Danmark og England.

Foreløbig bakker 2160 personer op om en internetbaseret underskriftsindsamling, der kræver den historiske rute genoplivet, og cirka 500 personer er medlem af den meget aktive facebook-gruppe Reopen Harwich-Esbjerg Ferry - flertallet af dem anser en færgeforbindelse som mere ideel frem for lavprisflyruterne.

For familien

Central i kampen er den i Midtengland bosiddende og blot 15-årige George Moore, som søsatte underskriftsindsamlingen, da lukningen af ruten blev annonceret for godt to år siden. Hans familie har rødder til Danmark, og han har selv sejlet med Englandsbåden adskillige gange.

- Jeg gør det her for min familie og ganske enkelt i et forsøg på at hjælpe de mange mennesker, som foretrækker en god færgeforbindelse i stedet for flyveren, forklarer George Moore.

Han har helt fra begyndelsen været af den overbevisning, at DFDS har haft en skjult dagsorden, da rederiet lukkede Esbjerg-Harwich-ruten. Blandt andet mener han, at DFDS har ønsket at koncentrere konkurrencesituationen på overfarten ved Den Engelske Kanal, hvor efterhånden hovedparten af passagersejladsen mellem kontinentet og England foregår.

Giver aldrig op

- Min klare overbevisning er, at Esbjerg-Harwich-ruten fortsat er rentabel for et rederi som DFDS som kombineret fragt- og passagerrute, fastslår han.

I bestræbelserne på at finde et andet rederi har George Moore og hans hjælpere i facebook-gruppen denne sommer vendt blikket mod Hirtshals. Det norske rederi Fjordlines, der sejler fra Hirtshals til Norge, har modtaget et oplæg med gruppens begrundelse for et kommercielt grundlag for en kommende rute. Endnu har man ifølge George Moore ikke fået et svar, men skulle de være negativt, betyder det på ingen måde opgivelse af bestræbelserne.

- Så er der andre rederier, vi vil tage kontakt til. Vi giver ikke op, før vi igen har en rute England og Danmark, fastslår den 15-årige teenager.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Gittas søn blev indlagt over ti gange på en måned på uroplaget sygehus: - Jeg græd i afmagt, hver gang han blev sendt hjem uden at blive undersøgt ordentligt

Esbjerg Energy For abonnenter

Felix Scheel med afgørende scoring 98 sekunder før tid: Forløsende sejr til Esbjerg Energy

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce