Annonce
Kolding

22-årig er varetægtsfængslet: Sigtet for at franarre ældre kvinder deres kreditkort og koder samt for smykketyveri for over en kvart million

 En 22-årig mand fra Østjylland blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding. Han er sigtet for at have udsat tre ældre kvinder fra Kolding for databedrageri og tricktyveri. Arkivfoto: Søren Gylling
En 22-årig mand fra Østjylland er varetægtsfængslet, efter han torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Kolding. Manden er sigtet for at have snydt tre ældre kvinder til at udlevere kreditkort og koder samt have hævet adskillige tusinde kroner på. Derudover er han sigtet for smykketyveri for en kvart million.

Kolding: Det var en rolig, ung mand, der torsdag ved middagstid tog plads i vidneskranken hos retten i Kolding.

Mandens spinkle krop var iført mørk dunjakke, et mørkt joggingsæt og hvide og turkise kondisko af mærket Nike, og med et snuptag hang han roligt sin dunjakke over stoleryggen i vidneskranken, inden han satte sig i stolen og ventede på dommeren til grundlovsforhøret.

Her kom det frem, at den 22-årige mand, som kommer fra Østjylland, er sigtet for otte forhold, der drejer sig om at have haft snydt og bedraget tre ældre kvinder fra Kolding.

Annonce

Udgav sig for at være fra banken

Den 11. oktober skal han have kontaktet kvinderne, der er i alderen 86, 88 og 95 år, som han fik til at udlevere deres kreditkort og tilhørende koder.

Kort og koder kom ifølge anklageskriftet i hus, fordi den 22-årige dukkede op på de ældre kvinders adresser og udgav sig for at være konsulent fra banken.

Ifølge Sydøstjyllands Politi skulle manden have fortalt kvinderne, at deres kreditkort var ved at blive misbrugt, og at banken derfor havde sendt en medarbejder ud for at hente kreditkort. Samtidig skulle samtidig være bedt om at give koden til kortet, lyder det.

Hos en af kvinderne er den 22-årige dog sigtet for at have fået mere end kreditkortet med. Her skal han nemlig også have stjålet smykker for mere end en kvart million kroner, forlød det.

Ifølge sigtelsen skal den unge mand efterfølgende have kørt rundt til hæveautomater i Kolding - blandt andet hos Danske Bank og Sydbank - og have hævet mindst 32.000 kroner fra de tre kreditkort.

Derudover er han sigtet for at have købt cigaretter for over 2300 kroner ved Liva Stormarked i Kolding, som han betalte for med en af kvindernes kreditkort.

Annonce

Nægtede at have spillet bankkonsulent

Kort efter oplæsningen af sigtelserne anmodede anklageren om dørlukning i sagen med henvisning til efterforskningen, da man formoder, at der er flere gerningsmænd i sagen, som endnu er på fri fod.

JydskeVestkysten protesterede over dørlukningen, men alligevel valgte retten at lukke dørene for offentligheden. Derfor kender JydskeVestkysten ikke mandens forklaring i sagen.

Avisen nåede dog at høre, at den 22-årige mand via sin forsvarer erkendte fem af de otte forhold.

Han nægtede sig skyldig i tre forhold. De handler alle om, at han skulle have narret de tre kvinder ved at have udgivet sig for at være konsulent fra banken. Ét af forholdene rummer også sigtelsen om smykketyveriet - det nægter han sig dermed også skyldig i.

Manden blev efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger frem til 11. november.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Kolding For abonnenter

Ejer af ødelagt strandeng: - Vi vidste ikke, vi gjorde noget forkert

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Kolding

Koldings brandstationer mangler brandfolk: - Man behøver ikke være noget ekstraordinært for at blive brandmand

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce