Annonce
Nordtyskland

22-årig beboer på ø i Vadehavet giver staten syngende lussing

Sophie Backsen studerer landbrugsvidenskab og håber en dag at kunne overtage den går, hendes familie i seks generationer har drevet på Pellworm.

PELLWORM: På den lille ø Pellworm i Vadehavet ud for Nordfrisland blev der jublet torsdag. Her gav den 22-årige Sophie Backsen nemlig den tyske stat en lussing, der vakte opsigt i hele forbundsrepublikken. Ved Tysklands højeste retsinstans, forfatningsdomstolen i Karlsruhe fik den unge øbo ret i, at staten har krænket hendes grundlovssikrede rettigheder ved ikke at passe tilstrækkelig på klimaet.

Sophie Backsen frygter nemlig for en fremtid, hvor Vadehavets vandstand stiger yderligere. Så risikerer Pellworm at synke i havet.

- Vi er super lykkelige over denne afgørelse. Nu skal der bare handles på den, fortæller Sophie Backsen til Husumer Nachrichten.

Annonce

Handlet skal der nok blive. Forfatningsdomstolen er Tysklands højeste myndighed, og afgørelsen kan derfor ikke ankes. Retten har givet Sophie Backsen ret i, at den tyske stat sætter hendes fremtid på spil, fordi klimaloven ikke rummer mål for, hvor meget udledningen af klimagasser skal nedsættes efter 2030. Nu har den tyske stat fået en frist frem til udgangen af 2022. Inden da skal der også lægges en plan for for udledningerne efter 2030.

Sophie Backsen havde klaget over den tyske klimalov sammen med en række andre unge aktivister og miljøorganisationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce