Annonce
Tønder

22-årig hentet med helikopter: Fik kraniebrud i arbejdsulykke

Arkivfoto: Michael Bager
En 22-årig mand er indlagt med kraniebrud efter en arbejdsulykke ved Toftlund tirsdag formiddag.

TOFTLUND: En 22-årig landbrugsmedhjælper blev tirsdag formiddag fløjet til Odense Universitetshospital med helikopter, efter at han kom alvorligt til skade ved en arbejdsulykke. Ulykken skete omkring klokken 10 tirsdag på en gård på Gammel Åbølvej, forklarer politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Landbrugsmedhjælperen var i gang med at svejse på en landbrugsmaskine. Her får han drejet en snegl på maskinens skovl med det resultat, at han blev ramt i hovedet af noget og fik kraniebrud ved det. Han blev hentet med en redningshelikopter og fløjet til Odense Universitetshospital.

Den 22-årige landbrugsmedhjælper er en lokal mand, oplyser politiet endvidere.

Annonce

Arbejdstilsynet afventer

Hos Arbejdstilsynet bekræfter man, at man har fået informationer om tirsdagens ulykke.

Tilsynet er inde over sagen i den forstand, at man har modtaget Syd- og Sønderjyllands Politis rapport om ulykken, men der var ingen vidner til ulykken. Derfor er meldingen fra Arbejdstilsynet, at man i øjeblikket afventer at kunne tale med den 22-årige mand.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce