Annonce
Tønder

22-årig hentet med helikopter: Fik kraniebrud i arbejdsulykke

Arkivfoto: Michael Bager
En 22-årig mand er indlagt med kraniebrud efter en arbejdsulykke ved Toftlund tirsdag formiddag.

TOFTLUND: En 22-årig landbrugsmedhjælper blev tirsdag formiddag fløjet til Odense Universitetshospital med helikopter, efter at han kom alvorligt til skade ved en arbejdsulykke. Ulykken skete omkring klokken 10 tirsdag på en gård på Gammel Åbølvej, forklarer politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Landbrugsmedhjælperen var i gang med at svejse på en landbrugsmaskine. Her får han drejet en snegl på maskinens skovl med det resultat, at han blev ramt i hovedet af noget og fik kraniebrud ved det. Han blev hentet med en redningshelikopter og fløjet til Odense Universitetshospital.

Den 22-årige landbrugsmedhjælper er en lokal mand, oplyser politiet endvidere.

Annonce

Arbejdstilsynet afventer

Hos Arbejdstilsynet bekræfter man, at man har fået informationer om tirsdagens ulykke.

Tilsynet er inde over sagen i den forstand, at man har modtaget Syd- og Sønderjyllands Politis rapport om ulykken, men der var ingen vidner til ulykken. Derfor er meldingen fra Arbejdstilsynet, at man i øjeblikket afventer at kunne tale med den 22-årige mand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce