Annonce
112

22-årig kvinde er død af sine kvæstelser efter sammenstød med kartoffelvogn

Ulykken skete her ved udkørslen fra marken. Foto: Eva Andersen

STRANDELHJØRN/TØNDER: Ofret fra den voldsomme trafikulykke fredag aften på Strandelhjørnvej syd for Vojens døde tirsdag som følge af de kvæstelser, som hun pådrog sig i ulykken. Den 22-årige kvinde var hjemmehørende i Tønder Kommune.

Politiet efterforsker stadig ulykken, men der er endnu ikke sigtet nogen i sagen. Derudover har politiet ikke yderligere kommentarer.

Ulykken skete mellem Strandelhjørnvej 13 og Elmegårdsvej ved kilometermærke 19,5. Der blev ringet til alarmcentralen klokken 18.39. Kvinden, som var fører af en personbil, kørte ind i en vogn spændt efter en traktor. Vognen var fyldt med kartofler og kom kørende ud fra en mark. Kvinden var alene i bilen.

Den forulykkede kvinde blev samme aften kørt i ambulance først til Aabenraa Sygehus derefter til Odense Universitetshospital. Begge ture foregik med politieskorte.

Annonce
Ulykken fandt sted fredag ved landsbyen Strandelhjørn syd for Vojens. Tirsdag døde en 22-årig kvinde fra Tønder Kommune af sine kvæstelser. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce