Annonce
Billund

22-årig dømt for trafikdrab: - Jeg så ham ikke, før han var 20 centimeter foran mig

Retten i Kolding idømte onsdag den 22-årige Morten Holm Thorsager fængsel i et år og fire måneder for at være skyld i en trafikulykke, hvor en 15-årig dreng blev dræbt. Arkivfoto: Camilla Rytz.
Retten vurderede, at der var tale om skærpende omstændigheder, da den onsdag idømte en 22-årig mand 16 måneders fængsel for uagtsomt manddrab efter en trafikulykke ved Billund sidste efterår.

Billund: Den 22-årige Morten Holm Thorsager fra Farre ved Give skal i fængsel i ét år og fire måneder efter en trafikulykke ved Billund sidste efterår. Morten Holm Thorsager blev onsdag ved Retten i Kolding dømt for uagtsomt manddrab efter ulykken, som endte med at koste 15-årige Kristian Green Hansen livet.

Ulykken skete en sen nattetime i september sidste år, da Morten Holm Thorsager og en medpassager var på vej fra Grindsted, hvor de havde været til et biltræf, i retning mod Billund og Vejle. Ulykken skete kort før, de nåede til Billund, hvor bilen, som Morten Holm Thorsager sad bag rattet i, kørte frontalt ind i Kristian Green Hansen, der kom kørende i modsatte retning på sin knallert.

Sammenstødet skete i den vejbane, hvor knallertkøreren skulle være.

Annonce

- Det var som om, at der pludselig stod et dyr eller en person foran mig, så jeg prøvede at trække over i den modsatte vejbane for at undvige, forklarede Morten Holm Thorsager i retten.

Så ham ikke

Det var på tidspunktet for ulykken særdeles mørkt og tåget, og der var derfor meget dårlig sigtbarhed.

- Jeg så ham ikke, før han var 20 centimeter foran mig, forklarede han.

Morten Holm Thorsager blev dømt for uagtsomt manddrab efter særligt skærpende omstændigheder, da retten fandt det bevist, at han i forbindelse med ulykken havde forsøgt at overhale en anden bil. Det benægtede hovedpersonen selv, men to personer, som kørte i samme retning i en anden bil, forklarede fra vidneskranken, at Morten Holm Thorsager havde overhalet dem få øjeblikke før det fatale sammenstød.

Annonce

Glad for fart

Overhalingen kombineret med den dårlige sigtbarhed overbeviste retten om, at der var tale om skærpende omstændigheder. Noget tyder da også på, at Morten Holm Thorsager er glad for at køre hasarderet, for han har ved en tidligere lejlighed mistet sit kørekort, ligesom han har flere verserende sager om for høj fart hængende over hovedet. I den ene sag er han tiltalt for at have kørt omkring 192 kilometer i timen på motorvejen ved Vejle, hvor den tilladte hastighed er på 110 kilometer i timen.

Til gengæld blev han ikke dømt for at være påvirket af alkohol i forbindelse med ulykken, da en blodprøve taget samme nat viste en promille på 0,39.

Udover de 16 måneders fængsel har Morten Holm Thorsager mistet retten til at køre bil i de kommende fem år, ligesom han skal betale i alt 195.000 kroner i erstatning til Kristian Green Hansens forældre.

Morten Holm Thorsager udbad sig 14 dages betænkningstid til at overveje, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.


Det var som om, at der pludselig stod et dyr eller en person foran mig, så jeg prøvede at trække over i den modsatte vejbane for at undvige.

Morten Holm Thorsager
Annonce
Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Tyv var rundt i hele huset. Stjal vaser, porcelænsfigurer og legetøj

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Tønder For abonnenter

Tønder kommunes forbrug af Roundup brager i vejret: Brugen af pesticider mere end fordoblet på fire år

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Annonce