Annonce
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Yubo er en digital platform, hvor børn kan få kontakt til hinanden. Det var her, at den 22-årige traf sine ofre. Foto: Printscreen
En 22-årig mand forklarede detaljeret i retten, hvordan han truede børn til at gå i en sexfælde. Han prøvede at holde op, men efter en uge var han tilbage med en falsk profil.

Retssag: En 22-årig mand fra Ølgod lagde onsdag mange af kortene på bordet i Retten i Esbjerg. Han forklarede, hvordan han truede små piger til at sende ham optagelser af stærkt seksuel karakter via internettet.

Det var ikke så svært at være specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen. Manden forklarede selv detaljeret om sine ugerninger på nettet uden ret mange spørgsmål fra anklageren.

Den 22-årige brugte falske profiler og fandt billeder - for eksempel ved at google "lækre gymnaster", som han så forsynede sine falske profiler med. Han løj sig også yngre, end han er.

Annonce


Han brugte forskellige metoder. En hed "Røv for Sixpack". Det gjaldt om at den 22-årige via sin falske profil sendte billeder af sin sixpack, det vil sige et falsk billede af en sportstænet mave. Han fik så et billede af ofrets bagdel af retur.


Det skete på platformen Yubo, som kan bruges til at børn får kontakt til hinanden - nærmest en slags Tinder for børn i alderen 13-17 år. Den nu 22-årige begyndte for alvor at bruge Yubo i 2017, da han var 19 år og var på et skoleophold i forbindelse med sin uddannelse. Han var et stykke fra hjemmet i Ølgod og kedede sig om aftenen og var lige forladt af en kæreste.

Pigerne tog kontakt

Det var ofte pigerne, der tog kontakt, forklarede han:

- For jeg brugte jo falske billeder, sagde manden i retten.

Han gjorde først pigerne trygge, men han lagde i retten ikke skjul på, at det gjaldt om at få nøgenbilleder eller optagelser af piger i seksuelle situationer ud af snakken. Hvis pigerne var jomfruer, var de ikke interessante. Men hvis de var interesseret i at skrive om sex, så havde de den 22-åriges interesse.

Han brugte forskellige metoder. En hed "Røv for Sixpack". Det gjaldt om, at den 22-årige via sin falske profil sendte billeder af sin sixpack, det vil sige et falsk billede af en sportstrænet mave. Han fik så et billede af ofrets bagdel af retur. Han fik typisk pigerne fra Yubo over på Snapchat, hvor der kan vises et billede i få sekunder. Den 22-årige var imidlertid hurtig og tog et billede af skærmen på sin tablet med sin telefon i det sekund, billedet blev vist.

En anden metode kan kaldes "personlig træner":

- Jeg ved, at der er mange i den alder, der har dårligt selvværd med kroppen, sagde han.

Den 22-årige udgav sig for at være træner og fik billeder af mave, ben eller andet, som han kunne basere sine træningsråd på.  Det kunne senere resulteret i et billede af for eksempel en nøgen bagdel.

Billederne blev så brugt til at afpresse pigerne til at sende endnu mere af en stadig mere seksuel karakter. I et tilfælde sendte en blot 11-årig pige videoer af sig med blandt andet en makeupbørste i sit skød.

Annonce

Truede med offentliggørelse

Manden forklarede i retten, at han ikke vidste, at nogle af pigerne var så unge, da man skulle være 13 år på siden. Men han vidste godt, at mange af ofrene var mindreårige, de var nemmere, forklarede han.

Det blev en slags besættelse for den unge mand at true pigerne, og det var sat i system i en grad, så han havde en præfabrikeret standardtrussel. Den gik på, at han ville offentliggøre det første sendte billede, som kunne være en nøgen bagdel.

Manden har forklaret, at han aldrig har offentliggjort billederne. Han gjorde det for at få en nydelse.

- Når jeg har gjort det her, har jeg fået en slags magt. Jeg har tilfredsstillet sig selv, forklarede han i retten.

Annonce

Glad for at blive stoppet af politiet

Han var blevet afhængig af at befinde sig i rollen som dominant. Han forsøgte at stoppe, men efter en uge var han tilbage på nettet med en falsk profil.

Forsvarer Karina Schmidt forklarede, at den 22-årige var glad for at blive anholdt, så han kunne stoppe sit forehavende.

- Efter jeg kom i fængsel, har jeg set nogle af videoafhøringerne. Jeg har set, hvad det har gjort ved pigerne, siger den 22-årige, som fortalte, at han også har været i konfliktråd med nogle af ofrene.

Det har efterfølgende påvirket ham, at han har fremsat de trusler, forklarede han. Han var vitterligt glad for at blive stoppet af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce