Annonce
112

23-årig smed flaske i hovedet på værtshusgæst

Den 23-årige fik en betinget fængselsdom for at kaste en flaske i ansigtet på en anden mand. Foto: Scanpix/Iris

SKJERN: Et natligt besøg på værtshuset Queens i Skjern har fået et dyrt udkomme for en 23-årig mand fra Skjern. Uvist af hvilke årsager kastede den 23-årige en flaske i hovedet på en jævnaldrende mand fra Skjern, så han fik skader på både læbe og tænder. Flaskekastet fandt sted natten til søndag 14. april i år, og for nylig var den 23-årige i retten i Herning, tiltalt for grov vold på grund af episoden.

I retten erkendte han at have kastet flasken. Han fik derfor en dom på 60 dages fængsel, som han dog ikke skal afsone, hvis han afholder sig fra at gøre noget lignende i en prøvetid på et år. Han blev også idømt 80 timers samfundstjeneste, ligesom han skal betale en erstatning på 3700 kroner til den unge mand, der blev ramt af flasken. Den 23-årige valgte ikke at anke dommen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce