Annonce
Kolding

23-årig socialdemokrat er klar til at blive borgmester

Elvis Comic sigter højt i den kommunalpolitiske verden. Arkivfoto: Claus Thorsted
23-årige Elvis Comic har som den første meldt sig på banen som spidskandidat for Socialdemokratiet i Kolding Kommune. Han bliver ikke den eneste, forudser partiets gruppeformand.

Kolding: Så har en ny borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Kolding Kommune meldt sig på banen.

Det er den 23-årige Elvis Comic, som lige nu sidder i Kolding Byråd som suppleant for partiets tidligere gruppeformand og borgmesterkandidat Christian Haugk, der er klar til at gå efter posten som Koldings førstemand. På sin Facebook-profil meddelte Comic fredag morgen, at "jeg stiller mig til rådighed som spidskandidat (Borgmesterkandidat) for Socialdemokratiet i Kolding, hvis generalforsamlingen til foråret 2020 beslutter dette".

- Jeg er blevet spurgt af flere af vores medlemmer, om jeg kunne have lyst til at være vores næste spidskandidat. De begrunder det med, at jeg er ung, og at jeg er god til at markere mig. Og jeg har virkelig tænkt mig om, før jeg tog beslutningen om at stille mig til rådighed, forklarer Elvis Comic, som mener, at Kolding har brug for "en ny retning med mere velfærd", som han formulerer det.

Hvad skal der ske med Kolding Erhvervshavn, hvis du bliver borgmester?

- Jeg vil ikke forholde mig til Kolding Erhvervshavn nu, jeg vil bare sige, at beslutninger altid kan laves om.

Jeg er sikker på, at der vil være flere, og Elvis Comic er også en politiker, som nok vil have gavn af at høste lidt mere erfaring.

Poul Erik Jensen (S), gruppeformand i Kolding Byråd

Erfaring

Byrådsgruppens nuværende formand, Poul Erik Jensen, siger om Elvis Comic, at han er "en arbejdsom, ung politiker".

Er jagten på en ny borgmesterkandidat for Socialdemokratiet så indstillet?

- Nej, det er den ikke, og vi regner ikke med at få det på plads før i foråret 2021. Nu skal vi først bredt i hele Kolding Kommune have fundet nogle kandidater til vores liste, og så tager vi stilling til, om det skal være en af dem, der skal være vores spidskandidat - eller om det skal være én, vi henter ind udefra. Det kan godt være, at vi kommer til at præsentere én, som er helt udenfor det politiske system nu.

Uden at skulle nævne navne har du så nogen bestemt i tankerne, når du siger sådan?

- Der går jo nogle personer rundt derude, som egner sig til at være borgmester, men som måske ikke endnu har tænkt over det. Og desværre kan vi jo ikke regne med vores folketingsmedlem Christian Rabjerg, for han satser på sin karriere på Christiansborg, siger Poul Erik Jensen.

Så Elvis Comic bliver ikke den eneste bejler til posten som jeres næste borgmesterkandidat?

- Jeg er sikker på, at der vil være flere, og Elvis Comic er også en politiker, som nok vil have gavn af at høste lidt mere erfaring.

Er det et problem for Elvis Comic, at han har markeret sig ved at stemme imod byrådsflertallets historiske beslutning om at nedlægge af Kolding Erhvervshavn?

- Det er jo vores generalforsamling, som skal afgøre det, svarer Poul Erik Jensen.

Elvis Comic, som er af bosnisk oprindelse, fik 333 personlige stemmer ved valget i 2017, og det rakte lige akkurat ikke til en plads i byrådet.

Men han fik chancen som suppleant, da Socialdemokratiets frontfigur gennem de sidste mange år, Christian Haugk, i foråret 2018 sagde farvel til Kolding Byråd, fordi han fik et topjob i Haderslev Kommunes forvaltning.

Sådan kunne man læse på Elvis Comics Facebookprofil fredag morgen. Klip: Facebook
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce