Annonce
Kolding

23-årig socialdemokrat er klar til at blive borgmester

Elvis Comic sigter højt i den kommunalpolitiske verden. Arkivfoto: Claus Thorsted
23-årige Elvis Comic har som den første meldt sig på banen som spidskandidat for Socialdemokratiet i Kolding Kommune. Han bliver ikke den eneste, forudser partiets gruppeformand.

Kolding: Så har en ny borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Kolding Kommune meldt sig på banen.

Det er den 23-årige Elvis Comic, som lige nu sidder i Kolding Byråd som suppleant for partiets tidligere gruppeformand og borgmesterkandidat Christian Haugk, der er klar til at gå efter posten som Koldings førstemand. På sin Facebook-profil meddelte Comic fredag morgen, at "jeg stiller mig til rådighed som spidskandidat (Borgmesterkandidat) for Socialdemokratiet i Kolding, hvis generalforsamlingen til foråret 2020 beslutter dette".

- Jeg er blevet spurgt af flere af vores medlemmer, om jeg kunne have lyst til at være vores næste spidskandidat. De begrunder det med, at jeg er ung, og at jeg er god til at markere mig. Og jeg har virkelig tænkt mig om, før jeg tog beslutningen om at stille mig til rådighed, forklarer Elvis Comic, som mener, at Kolding har brug for "en ny retning med mere velfærd", som han formulerer det.

Hvad skal der ske med Kolding Erhvervshavn, hvis du bliver borgmester?

- Jeg vil ikke forholde mig til Kolding Erhvervshavn nu, jeg vil bare sige, at beslutninger altid kan laves om.

Annonce
Jeg er sikker på, at der vil være flere, og Elvis Comic er også en politiker, som nok vil have gavn af at høste lidt mere erfaring.

Poul Erik Jensen (S), gruppeformand i Kolding Byråd

Erfaring

Byrådsgruppens nuværende formand, Poul Erik Jensen, siger om Elvis Comic, at han er "en arbejdsom, ung politiker".

Er jagten på en ny borgmesterkandidat for Socialdemokratiet så indstillet?

- Nej, det er den ikke, og vi regner ikke med at få det på plads før i foråret 2021. Nu skal vi først bredt i hele Kolding Kommune have fundet nogle kandidater til vores liste, og så tager vi stilling til, om det skal være en af dem, der skal være vores spidskandidat - eller om det skal være én, vi henter ind udefra. Det kan godt være, at vi kommer til at præsentere én, som er helt udenfor det politiske system nu.

Uden at skulle nævne navne har du så nogen bestemt i tankerne, når du siger sådan?

- Der går jo nogle personer rundt derude, som egner sig til at være borgmester, men som måske ikke endnu har tænkt over det. Og desværre kan vi jo ikke regne med vores folketingsmedlem Christian Rabjerg, for han satser på sin karriere på Christiansborg, siger Poul Erik Jensen.

Så Elvis Comic bliver ikke den eneste bejler til posten som jeres næste borgmesterkandidat?

- Jeg er sikker på, at der vil være flere, og Elvis Comic er også en politiker, som nok vil have gavn af at høste lidt mere erfaring.

Er det et problem for Elvis Comic, at han har markeret sig ved at stemme imod byrådsflertallets historiske beslutning om at nedlægge af Kolding Erhvervshavn?

- Det er jo vores generalforsamling, som skal afgøre det, svarer Poul Erik Jensen.

Elvis Comic, som er af bosnisk oprindelse, fik 333 personlige stemmer ved valget i 2017, og det rakte lige akkurat ikke til en plads i byrådet.

Men han fik chancen som suppleant, da Socialdemokratiets frontfigur gennem de sidste mange år, Christian Haugk, i foråret 2018 sagde farvel til Kolding Byråd, fordi han fik et topjob i Haderslev Kommunes forvaltning.

Sådan kunne man læse på Elvis Comics Facebookprofil fredag morgen. Klip: Facebook
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce