Annonce
Kolding

23 stillinger nedlægges: Jobcenter forringer hjælpen til de syge og arbejdsløse

Der skal nedlægges 23 stillinger på jobcentret. De 13 har været ubesatte et stykke tid, men der er fyresedler på vej til 10 ansatte. Den 5. september ved de berørte besked, oplyser udvalgsformand Poul Erik Jensen.Arkivfoto: Lena Juul
Fyringer på vej på Kolding Jobcenter, hvor 23 stillinger skal nedlægges i kølvandet af konsulentrapport, som har sammenlignet serviceniveauet i Kolding med fire andre kommuners. Kolding bevarer "et rimeligt niveau", siger politisk formand Poul Erik Jensen (S).
Annonce

Kolding: Nu bliver der skruet ned for servicen til de syge og arbejdsløse borgere, som har brug for Jobcenter Koldings hjælp.

Det sker i kølvandet af en rapport fra analysefirmaet Implement, som har gennemtrawlet arbejdsgangene i Jobcenter Kolding for at finde muligheder for at spare penge og effektivisere.

Spareindgrebet blev onsdag godkendt af et stort flertal af arbejdsmarkedsudvalgets politikere på et lukket møde, og det betyder, at der nu bliver nedlagt 23 stillinger på jobcentret. De 13 har stået ledige i nogen tid, mens de sidste 10 medfører fyringer.

Når besparelserne er slået fuldt igennem i 2021, har Jobcentret skåret 11,7 millioner kroner af de udgifter, som de lokale politikere har indflydelse på. Det svarer i den sammenhæng til knap 10 procent af jobcentrets budget. I år bliver besparelsen tre millioner, og næste år vil den være vokset til 6,25 millioner kroner.

Mere på vej

  • Jobcenter Kolding slipper ikke med de besparelser for 11,7 millioner kroner, som arbejdsmarkedsudvalgets flertal netop har besluttet som følge af en konsulentrapport.
  • Dertil kommer allerede i år yderligere 4 millioner kroner, som er en besparelse, der blev besluttet ved vedtagelsen af budget 2019. Pengene er ikke fundet endnu.
  • Desuden skal politikerne lede efter andre besparelser på 2019-budgettet, som kan gennemføres straks. Disse besparelser har baggrund i den ekstraordinære genåbning af budgettet, som blev sat i værk midt i august for at afbøde et kæmpestort og udforudset kasseforbrug i Kolding Kommunes i år.
Annonce

Rimeligt

Analysen fra Implement har udpeget konkrete områder, hvor der enten kan effektiviseres eller spares, og det vil ramme servicen overfor borgerne meget bredt.

Blandt andet bliver der mindre tid til at hjælpe borgere, som ikke passer ind på det ordinære arbejdsmarked. Borgere på integrationsydelse får ikke længere økonomisk rådgivning. Kontakten til virksomhederne drosles ned, indsatsen på mental sundhed for borgere ramt af stress, angst og depression nedlægges, og de syge og arbejdsløse vil opleve længere sagsbehandlingstider og ventetider, når de indkaldes til samtaler.

Arbejdsmarkedsudvalgets formand Poul Erik Jensen (S) påpeger, at Implement har sammenlignet Jobcenter Kolding med andre kommuner og blandt andet fundet frem til, at Kolding spilder penge på samtaledelen.

- Mange møder ikke ikke op til de samtaler, de er indkaldt til, og så sidder rådgiverne bare der og gaber. Så for at udnytte tiden mere rationelt, indkalder vi nu lidt flere på samme tid. Vi vil også sætte medarbejderne sammen i teams, så de to andre kan klare opgaverne, når den tredje er på ferie eller er syg, siger han.

Hvordan vil du beskrive serviceniveauet fremover?

- Det her betyder dårligere service. Men vi kan også gøre tingene smartere på nogle områder. Så jeg vil sige, at vi fastholder en rimelig service. Vi lader ikke folk i stikken. Ingen bliver overladt helt til sig selv, siger Poul Erik Jensen, som fremhæver kontakten til virksomhederne, så de kun har én indgang til jobcentret, og den fortsatte, men lavere indsats for det rummelige arbejdsmarked som indsatser, "vi er stolte af".

SF og Enhedslisten stemte imod besparelserne.

Medarbejderne på jobcentret blev orienteret om situationen onsdag.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce