Annonce
Kolding

24-årig bandt sin kæreste fast, slog hende med et alubat og satte ild til hendes lejlighed

Genti Gubetini fra Kolding-området blev torsdag blandt andet dømt for flere tilfælde af vold mod sin kæreste. Det hele kulminerede med ildspåsættelse, grov vold, trusler og frihedsberøvelse af hende. Modelfoto: Jeppe Bøje Nielsen/Ritzau Scanpix
Koldingenseren Genti Gubetini satte sin daværende kæreste gennem helvede, da han natten til 22. februar i år holdt hende indespærret i en lejlighed i Hedensted og blandt andet slog hende med et aluminiumsbat. Retten i Horsens idømte ham i går to år og tre måneders fængsel for i alt 17 forhold.

Kolding: 24-årige Genti Gubetini, der kommer fra Kolding-området, havde en særdeles travl nat den 22. februar i år.

Her begik han nemlig ikke alene grov vold mod sin kæreste, men han nåede også at frihedsberøve hende og sætte også ild til hendes lejlighed i Hedensted, hvorefter han satte kurs mod Kolding sammen kæresten, hendes veninde og en ven.

På turen til Kolding begik han desuden trafikvold mod en tilfældig bilist, som han også truede på livet.

Køreturen sluttede med, at Genti Gubetini blev stoppet af politiet, hvorefter han kvitterede med at spytte betjenten i ansigtet i forbindelse med anholdelsen.

Alt dette har nu kostet den 24-årige en fængselsstraf på to år og tre måneder, efter han blev dømt ved Retten i Horsens torsdag.

Annonce

17 forhold

I alt er Genti Gubetini blevet dømt for 17 forhold. I lejligheden i Hedested bandt han kæresten fast med gaffatape, slog hende gentagne gange med et aluminiumsbat, tildelte hende knæspark, bandt et reb om halsen på hende og sagde noget i retningen af: "Hvordan vil du dø - hurtigt eller langsomt?".

Herefter spærrede han hende inde, og det viste sig at være kulminationen på et længere voldeligt forløb. Tidligere havde han således også slået hende i hovedet, bidt hende i låret og sat ild til hendes lejlighed - for blot at nævnte nogle af de 17 forhold, han ved Retten i Horsens blev dømt for.

Tidligere straffet

Den 24-årige er tidligere straffet, og det har blandt andet haft betydning for straffen.

- Han blev idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel, hvor retten blandt andet lagde vægt på vidneforklaringerne og de objektive beviser i sagen, blandt andet en personundersøgelse af kvinden og fotografier. Ved strafudmålingen lagde retten vægt på forholdenes karakter og mandens forstraffe, og idømte ham altså to år og tre måneders fængsel, siger anklager Camilla Jørgensen i pressemeddelelsen.

Genti Gubetini blev fængslet straks efter, han havde fået sin dom, men udbad sig betænkningstid og overvejer nu, om han vil anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce