Annonce
Indland

24-årig far fundet skyldig i mishandling af spædbarn

Et spædbarn fik brud på adskillige knogler efter grov vold og mishandling. Far idømt anbringelse.

Flere brækkede ribben, blå mærker og brud på skinneben og kraveben.

Et spædbarn blev i slutningen af 2018 udsat for grov vold med karakter af mishandling. Voldsudøveren var barnets far.

Det er Retten i Sønderborg mandag kommet frem til.

Den 24-årige mand er fundet skyldig i flere tilfælde af grov vold mod sit spædbarn samt vold mod et 13-årigt barn.

Han er i den forbindelse blevet idømt anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap. Det oplyser specialanklager Annemarie Haarh fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Også barnets 28-årige mor var tiltalt i sagen, men hun er blevet frifundet.

Sagen blev ført som en nævningesag. Her mente tre af seks nævninger, at moren skulle dømmes for medvirken.

Det mente de resterende nævninger og de juridiske dommere dog ikke.

- Jeg er tilfreds med, at man har fundet faren skyldig. Så har der været en dissens, hvor der var tre nævninger, der stemte for at dømme moderen for medvirken.

- Derfor skal vi lige have dommen ind og tage stilling til, om vi vil indstille den til anke, siger Annemarie Haarh efter dommen.

Af anklageskriftet, som den 24-årige mand er dømt efter, fremgår det, at han i december 2018 og i en periode på op til seks uger forinden blandt andet klemte barnet om brystkassen og vred og trak i barnets arme.

Volden førte til, at barnet brækkede begge kraveben, flere ribben og venstre skinneben samt fik "blodunderløbne mærker" på maven.

Voldsepisoderne fandt blandt andet sted på familiens bopæl i Nordborg gennem en periode, der strakte sig fra barnets fødsel og seks uger frem.

Hændelsen med et 13-årigt offer fandt sted i april 2018 ved nogle fodboldbaner i Sønderborg. Barnet, som ikke er mandens eget, blev slået med knyttet næve i ansigtet.

Manden valgte at anke dommen på stedet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce