Annonce
Aabenraa

24.000 kvadratmeter: Hummel bygger internationalt distributionscenter i Padborg

Forleden spillede Sønderjyske  hjemmekamp i Haderslev mod AGF - begge hold i Hummel. Her er det Philipp Schmiedl og Albert Grønbæk. Også OB og Vejle samt en række andre danske superligahold spiller i mærket.  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det danske brand i sportstøj Hummel er på vej med sin hidtil største investering, opførelsen af et nyt automatiseret lager i Padborg, som skal stå klart i 2022. Der bliver også nye arbejdspladser.

PADBORG: Hummel, der klæder mange danske og internationale fodbold- og håndboldhold på og sælger tøj i flere end 30 lande, gør klar til sin hidtil største investering.

Firmaet bygger et internationalt lager- og distributionscenter på mere end 24.000 kvadratmeter i Padborg. Placeringen bliver tæt ved motorvejen ved Bov-afkørslen i sydgående retning. Der investeres et trecifret millionbeløb alene i første etape.

Det oplyser firmaets administrerende direktør, Allan Vad Nielsen, til JydskeVestkysten.

- Vi er solidt forankret i Norden og i Nord- og Sydeuropa, og det er hovedårsagen til, at vi har valgt Padborg. Et lager i Sønderjylland giver os et godt udgangspunkt med kort vej til vores største markeder. Vi er samtidig en international virksomhed med danske rødder, og vi ønsker at fastholde en stor del af vores forretning og forsyningskæde i Danmark, siger Allan Vad Nielsen.

Fra det automatiserede lager- og distributionscenter vil Hummel håndtere forsendelser til sine tusindvis af kunder – både virksomheder og private – i de flere end 30 lande.

Annonce

Nye arbejdspladser

Hidtil har Hummel haft sit nordeuropæiske lager på to lokationer syd for grænsen – i Harrislee og Handewitt.

- Vi vil flytte så mange som muligt af vores nuværende lagermedarbejdere med. Vores nuværende centrallager i Harrislee ligger ikke langt fra den nye lokation ved Bov. Men vi forventer også at ansætte en del nye kolleger og gerne fra lokalområdet, fortæller Allan Vad Nielsen.

I det nye logistikcenter vil plukprocessen blive understøttet af robotteknologi. Derfor vil Hummel være på udkig efter flere profiler, som har kompetencer inden for automatisering.

- Vi vil gerne blive i området på lang sigt, så vi forventer, at antallet af lokale medarbejdere vil vokse i de kommende år – også i takt med den vækst, som vi regner med, siger direktøren.

Hummel har i slutningen af oktober orienteret sine forretningspartnere om de nye planer. Samtidig har virksomheden beklaget, at den første bølge af corona på bagkanten har givet udfordringer i leveringen. Men Hummel forventer, at det vil være rettet op i løbet af denne måned.

Annonce

Støtter sport og ligeværd

Det lokale fodboldbold i superligaen, Sønderjyske, spiller i forvejen i Hummel-dragter. Det samme gør en række andre hold i superligaen og flere hold inden for tophåndhold, ligesom Hummel i 2019 sluttede sig sammen med Det Internationale Håndboldforbund. Også internationalt har Hummel tradition for at sponsere hold. I 2020 er også Premier League-klubben Everton FC kommet til sammen med Astralis – et af verdens førende e-sportshold.

Desuden arbejder Hummel med bæredygtighed og med såkaldte Company Karma-projekter. Blandt andet er firmaet med til at bekæmpe homofobi i sport og støtter pigers ret til at spille fodbold i Afghanistan.

- Det er en vigtig del af vores DNA, understreger Allan Vad Nielsen, der påpeger, at Company Karma er centralt for hele Thornico-gruppen – konglomeratet af virksomheder med Christian Stadil i spidsen, som Hummel hører under.


Vi er solidt forankret i Norden og i Nord- og Sydeuropa, og det er hovedårsagen til, at vi har valgt Padborg. Et lager i Sønderjylland giver os et godt udgangspunkt med kort vej til vores største markeder. Vi er samtidig en international virksomhed med danske rødder, og vi ønsker at fastholde en stor del af vores forretning og forsyningskæde i Danmark.

Allan Vad Nielsen, CEO, Hummel


Hummel A/S

Hummel blev grundlagt i Tyskland i 1923 som et sko- og sportsbrand. Mærket kom på det nordeuropæiske marked i 1970.

I 1999 blev Hummel overtaget af danske Thornico med Christian Stadil i spidsen. Han lancerede en kollektion med redesigns, som gjorde Hummel trendsættende, og i de følgende år kom der flere relanceringer.

Virksomhedsgruppen Thornico består af 200 virksomheder inden for forskellige brancher og i hele verden med hovedkontor i Odense. Selskaberne, der er opbygget gennem 25 år af Christian Stadil og hans far, Thor Stadil, blev sidste år opgjort til en værdi på ti milliarder kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce