x
Annonce
Kolding

24 biler måtte reddes ud fra Ålegården: Vandet steg over 20 centimeter på under en time

Foto: Søren Gylling.

Kolding: Brandvæsenet var så hårdt presset, at de natten til mandag klokken 02.15 måtte ringe efter politiet og bede dem om hjælp, fordi vandet bare steg og steg i Ålegården.

På under en time var vandet i Ålegården steget med 20 centimeter, og det gjorde, at 24 biler var i fare for at blive offer for oversvømmelse. Derfor rykkede politiet ud til stedet, hvor de sammen med brandvæsenet fik fjerne bilerne og fat i ejerne.

Det fortæller Poul Steffensen, politikommissær ved Sydøstjyllands Politi.

Han fortæller yderligere, at brandvæsnet desuden kæmpede for at holde en transformatorstation, der er placeret i Ålegården, fri for vand. Han oplyser, at der ikke er tegn på, at vandet skulle være trængt ind på transformatorstationen.

Foto: Søren Gylling.
Foto: Søren Gylling.
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fole Veteran Knallerttræf er aflyst

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce