Annonce
Esbjerg

24 firmaer i Esbjerg fik indviet deres nye havnedomicil

NorSea har med en gennemgribende renovering og ombygning af Danbors tidligere domicil på Kanalen gjort noget godt for øjnene i Dokhavnen. Med House of Innovation har offshorekoncernen samtidig skabt et interessant erhvervsmiljø i huset, som har 24 forskellige lejere. Domicilet blev indviet onsdag. Foto: Robert Attermann/Redstar
House of Offshore Innovation på Kanalen på Esbjerg Havn er rammen om hele 24 virksomheder med fokus på innovativ energiproduktion.
Annonce

Esbjerg: Ikke færre end 24 virksomheder er på plads i Esbjergs og offshorekoncernen NorSea Groups nye kontordomicil, House of Offshore Innovation på Kanalen på Esbjerg Havn, og onsdag kunne de notere, at huset nu omsider officielt er blevet indviet.

Ved grand opening-arrangementet deltog også borgmester Jesper Frost Rasmussen:

- Med det nye domicil har NorSea ikke bare tænkt stort på egne vegne; tværtimod skal bygningen rumme flere andre virksomheder med tilknytning til offshore-branchen. Det sender et signal om, at udviklingen hører til her i Esbjerg, lød det fra borgmesteren.

For NorSea Danmark, som er både bygherre og den største lejer i House of Offshore Innovation, er åbningen også en stor dag:

- House of Offshore Innovation er tænkt som en ramme, der kan styrke og videreføre de gode traditioner for at samarbejde og inspirere hinanden, som vi er kendt for i Danmark. Vi har ønsket at bygge et hus, som inspirerer til netværk og partnerskab – for os og alle andre lejere, siger Jesper Høj-Hansen, adm. direktør i NorSea.

Annonce

Nyder synergi

Det nye hus er på 7000 kvadratmeter og de mange virksomheder i det nye hus har rødder i forskellige hjørner af energisektoren.

Blandt lejerne er energiklyngen Energy Cluster Denmark, som har 14 medarbejdere i de nye rammer:

- Det er godt tænkt, at man ikke bare bygger noget nyt til sig selv, men skaber et hus, der er dedikeret til mødet og samarbejdet om innovation, siger Glenda Napier, adm. direktør i klyngen:

- Der er på energiområdet i almindelighed og i Esbjerg i særdeleshed stærke traditioner for at skabe nye teknologiske løsninger og innovation sammen, og derfor appellerer visionen om House of Offshore Innovation i den grad til os. Vi er jo selv sat i verden for at skabe de rammer, hvor vores medlemmer kan samarbejde om innovation. Med House of Offshore Innovation deler vi hverdag helt tæt på mange af vores medlemmer her på havnen i Esbjerg, og det er helt ideelt, siger hun.

Annonce

Spædende vision

Anders Frederiksen, der er general Manager i Head Energy, kalder det ”et naturligt skridt” for virksomheden at flytte ind i House of Offshore Innovation.

- Vi forventer fortsat vækst, både i vores egen organisation og i industrien generelt, og er meget glade for at dele location med andre virksomheder, der ligesom os arbejder indenfor offshore vind. Vi nyder allerede godt af de moderne faciliteter og ser positivt på den synergi, der allerede på nuværende tidspunkt er opstået med flere af vores naboer i huset, siger Anders Frederiksen.


Med House of Offshore Innovation har vi skabt rammerne. Nu håber vi meget, at lejerne sammen med os vil være med til at skabe det fællesskab og spirende miljø, som rammerne indbyder til.

Jesper Høj-Hansen, direktør, NorSea Danmark


Tilsvarende oplevelse har også Dansk IngeniørService A/S. Her ser afdelingsdirektør Sam Dehdar, gerne huset udvikle sig til en One-Stop-Shop, som kan levere færdige løsninger til offshore-industrien:

- Hvis man kunne lægge opgaven ved receptionen og facilitere opgaverne mellem husets beboere og levere den ude på Nordsøen, så var vi langt, siger han.

Den vision ser bygherrens repræsentant Jesper Høj-Hansen gerne ført ud i livet:

- Vi har skabt gode rammer om samarbejde og udvikling – nu skal vi sammen få innovationen til at blomstre.

Huset

House of Offshore Innovation er en gennemgribende om- og tilbygning af det tidlgiere hovedkvarter for NorSea, som før har huset blandt andre Danbor.

Bygningen er opdateret med fokus på energieffektivitet og ansvarlighed. Vandforbruget er således reduceret med 25 procent i forhold til tidligere, og der er forventning om en reduktion af CO2-udledning på 45 procent gennem brugen af gen-veks, LED-lys og energiruder.

Indvielsen af House of Innovation foregik i bedste corona-stil med behørig afstand mellem deltagerne. Foto: Robert Attermann/Redstar
NorSea indviede onsdag Esbjergs nye, ombyggede domicil, House of Innovation. Foto: Robert Attermann/Redstar
NorSea indviede onsdag Esbjergs nye, ombyggede domicil, House of Innovation. Foto: Robert Attermann/Redstar
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce