Annonce
Tønder

24 timer: Hackere lammede produktionen på Hydro

Hydro Extrusion Denmark i Tønder blev ramt i 24 timers tid af angrebet. Også på andre fabrikker i Hydros såkaldte extrusion solutions-gren, har angrebet afbrudt produktionen. Det er på disse fabrikker, hvor Hydro producerer profiler af aluminium. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En gruppe hackere har med et stort angreb på Hydros computersystemer lammet produktionen på en række af Hydros anlæg rundt omkring i verden. Det ramte også i Tønder, men produktionen er oppe at køre igen, lyder det nu fra Hydro.

TØNDER: Et stort hackerangreb tirsdag morgen satte i længere tid Hydros produktion ud af spillet. Angrebet, der ramte mange af koncernens forretningsområder, standsede blandt andet produktionen i Tønder.

Hackerangrebet ramte store dele af Hydros netværk, og har påvirket aluminiumsproducentens aktiviteter mange steder i de 40 lande, hvor Hydro producerer.

Hackerangrebet er et tilfælde af den såkaldte ransomware - en type computervirus, der gør alt indholdet på de ramte computere og servere utilgængeligt og kræver løsepenge af den ramte.

At alle computerne låste, har også haft konsekvenser i Tønder. Hos Hydro Extrusions Denmark betød det, at produktionen var nede i et døgns tid, forklarer administrerende direktør Ole Thisted fra Hydro Extrusions Denmark:

- Vi producerer igen. Det kommer efter cirka 24 timers driftsafbrydelse. Angrebet har påvirket vores computere og servere, så vi har brugt de sidste par dage på at få vores produktion i gang igen. Det er den nu, og vi har skruet op for tempoet, så vi forhåbentligt kan komme videre uden vores leverancer bliver forsinket af det her, siger Ole Thisted.

Andre steder i Hydro-koncernen har man ifølge en udsendt pressemeddelelse forsøgt at producere videre manuelt.

- Vi producerer igen. Det kommer efter cirka 24 timers driftsafbrydelse. Angrebet har påvirket vores computere og servere, så vi har brugt de sidste par dage på at få vores produktion i gang igen.

Ole Thisted, administerende direktør i Hydro Extrusions Denmark, Tønder.

Stadig udfordret

Da angrebet ramte tirsdag, stod det hurtigt klart, at det for Hydro Extrusion i Tønder ville være lig med en længere driftsafbrydelse. Derfor blev mange af medarbejderne bedt om at blive hjemme tirsdag:

- Det er rigtigt, at vi sendte medarbejderne hjem. Da vi fandt ud af, at vi var blevet angrebet, bad vi medarbejdere om at blive hjemme på en slags betalt orlov, kan man vel kalde det. Det er hele produktionen, så det er 175 mand for vores vedkommende, siger Ole Thisted fra Hydro Extrusions Denmark.

Hydros andet anlæg i Tønder, Hydro Precision Tubing, blev ramt knapt så hårdt af angrebet, men også her har der været forstyrrelser, forklarer administrerende direktør Tommy Seeberg:

- Vi er også tilbage i drift og gør vores for at kunne levere de bekræftede ordrer til tiden. Vi var i en situation, hvor vi ikke behøvede at køre, så vi blev ikke påvirket så meget af det. Men vi har også haft nogle medarbejdere sendt hjem - dog uden jeg kan sætte et præcist tal på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce