Annonce
Sydjylland

2400 tyske fartbøder til danske bilister

Mange danske bilister tager det ikke så nøje med hastigheden på motorvejsbroen over Kielerkanalen 60 kilometer syd for Flensborg. Foto Flensborg Avis
Annonce

Tysk politi har i høj grad gjort brug af muligheden for siden den 1. juli at sende fartbøder til danskere, der blæser på hastighedsbegrænsninger. Flest fartbøller blev registreret på broen over Kielerkanalen, Rader Hochbrücke. Det skriver Flensborg Avis med henvisning til den tyske avis sh:z.

Danmark blev som det sidste EU-land koblet på System Eucaris (European Car and Driving License Information System) i juli, og siden da har det været muligt for tysk færdselspoliti at få indsigt i, hvem der ejer bilen og sende bøderne til fartsynderne i Danmark. Inden for de seneste fire måneder er der således sendt 2409 bøder.

Af samtlige udstedte fartbøder står dansk indregistrerede biler for 15 procent af fartovertrædelserne. Og flere kan være på vej om få uger, for de tyske myndigheder er ved at skifte anlægget ud. Indtil nu aktiveres hastighedskameraet først, når en bil kører mere end 115 kilometer i timen, selv om fartbegrænsningen ligger på 100. Et nyt, bedre anlæg tages i brug om ti dage.

- Vi ved ikke, om det er rygtedes i Danmark, at trafiksyndere går fri. Men jeg håber, at vores bøder nu vil få danskerne til at forstå, at trafikreglerne selvfølgelig skal overholdes i Tyskland, siger talsmanden for landspolitiet, Torge Stelck, til sh:z.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce