Annonce
Navne

25 år hos Intersurf: Fra damemode til bogholder i vandsport-firma

Bogholder Elsebeth Sørensen fejrer 31. januar 25 års jubilæum hos Intersurf A/S. PR-foto

Varde: Bogholder Elsebeth Sørensen kan 31. januar fejre 25 års jubilæum i firmaet Intersurf A/S på Formervej i Sdr. Varde.

Elsebeth Sørensen kommer oprindelig fra Skovlund og var egentlig udlært butiksassistent inden for damemode, men hun ønskede andre udfordringer, og efter yderligere et par år på handelsskolen så søgte hun elevplads hos Intersurf.

Selskabet oplevede midt i 1990’erne god vækst og gik fra at være meget sæsonbaseret med fokus på vandsport til at have mere helårsdrift.

Derfor kunne der udvides med en elev i bogholderiet. Elsbeths Sørensens læremester var Benta Madsen, hvis mand, Jens Madsen, oprindelig stiftede Intersurf i begyndelsen af 1980’erne.

Direktør Ole Klemmensen og lagerchef Ole Kristensen havde allerede været ansat i firmaet siden midten af 1980’erne, så Elsebeth Sørensen kom ind i en arbejdskultur, som var præget af en familiær tilgang til tingene.

Annonce

Alle hjalp med at tømme lastbiler

Det var vigtigt for Jens og Benta Madsen, at alle kunne tage fat og være fleksible, og uanset om man var i bogholderiet, var sælger eller lagermand, så tog alle fat, når der skulle tømmes en lastbil, en container eller hurtigt skulle sendes varepartier, som butikkerne efterspurgte.

Selvom Intersurf i dag er vokset til to-tre gange den størrelse, som da Elsbeth startede, og i dag har 10-12 ansatte alt efter sæsontravlhed, så er bogholderen stadig frisk på at tage "containertøj" på og give en hånd, når der kommer leveringer af surfboards, rulleskøjter eller beklædning, som skal ind lageret.

Nye elever i administrationen har aldrig været i tvivl om, at her tæller alle mand, når der er opgaver, som skal løses.

Udover opgaverne for Intersurf så varetager bogholderiet med Elsbeth Sørensen som leder også bogføringen for 11 eksterne virksomheder, hvor der er ejer eller drift relationer med Intersurf.

Så udover at være en dygtig bogholder, så er Elsbeth også garant for at elever i bogholderiet gennem tiderne har fået nogle meget stærke all round administrations- og bogholderikundskaber.

Elsebeth er aktiv i lokalmiljøet indenfor håndboldsporten, og selvom hun nu har arbejdet 25 år med vandsportsrelaterede produkter i Intersurf, så er det aldrig rigtig bidt på hende.

Hun er dog blevet en habil SUP (Stand Up Paddeling) udøver, og skiløbet mestrer hun også, når firmaet er på den årlige personaleuddannelses- og testtur.

Elsebeth Sørensen bor sammen med Jørgen Madsen i Tarm, og sammen har parret datteren Ida Marie.

Jubilæet markeres med en uformel reception for forretningsforbindelser, venner af huset og familien i glaspavillonen i Varde Garten fredag 31. januar kl. 14-17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce