Annonce
forside

25 år med cykelklub i Grindsted: Pengene kom fra den første stjernetour

Grindsted Cykel Motion har i år 25 års jubilæum. Hans Peter Hansen, HP, til venstre, og Kurt Nørgaard, i midten, var med fra starten. Til højre den nuværende formand, Svend Lavstsen. Foto: Jan Kronvold

Grindsted Cykel Motion blev først etableret efter det første cykelløb, Stjernetour de Grindsted, var afviklet. I år fejrer cykelklubben 25 års jubilæum.

Grindsted: I år har Grindsted Cykel Motion eksisteret i 25 år.

En af bagmændene var Kurt Nørgaard, der stadig er aktiv i klubben.

Han havde i 1993 sat sig for at køre på cykel fra Aarhus til København, men det gør man ikke lige uden at være i nogenlunde form, så Kurt Nørgaard skulle til at træne til sit projekt.

- Der var ingen cykelklub, så jeg annoncerede efter nogle, som ville træne sammen med mig. Til den første træningstur, hvor vi startede på det daværende Grindstedværkets parkeringsplads, mødte der 16 mand frem, fortæller Kurt Nørgaard.

På det tidspunkt var der flere motionister fra Grindsted, der kørte i Esbjerg. De vendte hjem til Grindsted og begyndte at træne med Kurt Nørgaards gutter, så der blev flere og flere på træningsturene.

- Så begyndte Kurt at tale om at arrangere et cykelløb i Grindsted. Det ville vi nu ikke høre tale om. Der var for meget papirarbejde i det. Så spurgte han os om vi ville køre med, hvis han arrangerede et cykelløb, og det sagde vi ja til, fortæller Hans Peter Hansen, der nok er bedre kendt som HP, der var en af dem, der startede med at køre i Esbjerg.

Annonce

Grindsted Cykel Motion

Grindsted Cykel Motion blev etableret i 1993 har i dag omkring 160 medlemmer.

Klubben har klubhus på Vejle Landevej 16.

Jubilæet fejret med en reception i klubhuset lørdag den 22. september fra klokken 15-17.

Om aftenen er der gallafest for klubbens medlemmer.

364 deltagere

Til det første Stjernetour de Grindsted, der nu om dage har fået hovedsponsoren, Sydbank, foran navnet, var der 364 deltagere.

Derefter blev Grindsted Cykel Motion etableret, så det store cykelløb var med til at starte cykelklubben i Grindsted.

- Efter cykelløbet havde vi penge til at starte klubben, som siden har stået bag stjernetouren, siger Kurt Nørgaard.

I midten af 1990'erne var der omkring 220 medlemmer i Grindsted Cykel Motion, men de mange dopingafsløringer i cykelsporten i slutningen af 1990'erne gjorde, at medlemstallet dalede. I dag er der 160 medlemmer i Grindsted Cykel Motion, hvoraf mange er ægtepar. Der er omkring 30 kvinder i klubben.

- Vi får lidt tilgang, når der har været cykelløb i Grindsted. Det kan vi mærke. Og så er mountainbike begyndt at blomstre voldsomt op. Tidligere var der mange af vore medlemmer, der kørte på mountainbike om vinteren, men nu er der mange, der kun kører på mountainbike, fortæller formanden for Grindsted Cykel Motion, Svend Lavstsen.

Motion og socialt samvær

Grindsted Cykel Motion er en motionsklub, og der er ikke planer om at ændre den status. Alligevel kan klubben med tilfredshed notere, at flere store cykeltalenter, der er blevet licensryttere, har taget deres første tramp i pedalerne i Grindsted Cykel Motion.

Ifølge formanden ser fremtiden lys ud for cykelklubben i Grindsted, der har klubhus med alle tænkelige faciliteter på Vejle Landevej 16 i Grindsted.

- Fremtiden ser fin ud. Vi har stigende medlemstilgang i alle aldre. Vores ældste medlem er 74 år og det yngste er 16-17 år. Vi har ingen ungdomsafdeling længere, og aldersgrænsen er 14 år, fortæller Svend Lavstsen.

Grindsted Cykelmotion fejrer jubilæet lørdag den 22. september med en reception i klubhuset mellem klokken 15.00 og 17, og så er der gallafest for medlemmerne om aftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce