Annonce
Billund

25 år med fodboldskole i Billund

114 børn i alderen 6-15 år deltager i denne uge på fodboldskolen i Billund. Det er 25. gang, der er fodboldskole i Billund. Foto: Martin Ravn
I år er det 25. gang, at en større gruppe drenge og piger bruger en uge af sommerferien på at være på fodboldskole i Billund.

Billund: 114 drenge og piger i alderen 6-15 år løber i hele denne uge rundt på fodboldbanerne ved Billund Idrætscenter som deltagere på den lokale fodboldskole.

Dette års fodboldskole kan faktisk fejre jubilæum, da det er 25. gang, at Billund IF og DBU i samarbejde arrangerer fodboldskole i Billund. Det blev markeret ved besøg fra DBU, der overrakte et diplom og en landsholdstrøje - naturligvis med nummer 25 - til klubhusets vægge.

Selvom mange ting også inden for fodboldens verden har forandret sig meget på 25 år, fungerer fodboldskolen præcis som dengang midt i 90'erne.

- Der er et nyt tema hvert år, men ellers kører det i store træk, som det gjorde for 25 år siden. Det gør det, fordi det er et koncept, der virker, fortæller René Solberg Jensen, som er leder af fodboldskolen.

Kom i stand efter EM-sejren...

DBU's fodboldskoler fandt for første gang sted i 1993. Angiveligt var det EM-triumfen i 1992, der havde givet organisationen det økonomiske rygstød, der gjorde det muligt at etablere fodboldskoler

.

Siden har fodboldskolerne hvert eneste år været en fast del af sommerferien hos mange fodboldklubber landet over. Flere end 23.000 børn deltager på landsplan i fodboldskolen, hvor cirka 4000 trænere instruerer dem.

Udfordring for pigerne

De 114 deltagere svarer nogenlunde til deltagerantallet de foregående år, men bemærkelsesværdigt er det, at blot 13 af deltagerne er piger. De må derfor vænne sig til at spille med drengene.

- Det er da en udfordring for nogle af pigerne, når de kun er tre-fire piger i en gruppe. Hvis der havde været nogle flere piger, kunne vi have lavet en hel pigegruppe, siger René Solberg Jensen, der kan konstatere, at størstedelen af spillerne kommer fra Billund.

Derudover kommer en del fra Grindsted og enkelte fra de omkringliggende byer, mens nogle få kommer langvejs fra.

- Der er nogle, der kommer helt fra Sønderjylland. De flyttede derned for nogle år siden, og nu er det så fjerde år, at de er oppe og besøge de gamle kammerater og være med på fodboldskolen, siger René Solberg Jensen.

Annonce

Bygget op om frivillighed

Ole Ladefoged, som repræsenterer DBU og stod for overrækkelsen af diplom og en alt for lille spillertrøje til fodboldskolelederen, rettede i sin tale en særlig tak til de mange trænere og hjælpere på fodboldskolen.

- Alt i DBU er bygget op omkring frivillighed. Hvis der ikke var frivillige, ville der ikke være nogen fodboldskole, og der ville slet ikke være noget DBU, sagde han.

Det er 25. gang, der er fodboldskole i Billund. Derfor fik fodboldskoleleder René Solberg Jensen overrakt diplom og trøje fra Ole Ladefoged fra DBU. Foto: Martin Ravn
Annonce
Billund For abonnenter

Lokal DF-politiker bakker Merete Dea Larsen op som formand: - Messerschmidt eller Henriksen vil føre til en splittelse

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lørdag blev Simon testet positiv for corona for tredje gang: Professor kalder det usædvanligt, men interessant

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Esbjerg

Ny smitterekord i Esbjerg med 661 nye tilfælde: Nu den hårdest smitteplagede kommune uden for hovedstaden

Billund

Ole er bidt af en gal flyvemaskine: Rigmænd, rockstjerner og fodboldspillere lejer luksussæderne i Billund-firmaets fly

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Tønder For abonnenter

DF-profil snublede på målstregen og var fem stemmer fra genvalg: Nu har han været på jobcenteret, sælger huset og flytter fra kommunen

Esbjerg Energy For abonnenter

Fjerde sejr i træk, selv om 3-0-føring blev smidt væk: Esbjerg Energy holder fast i stimen

Haderslev

Far om banegårdsballade i Vojens: - Det er ikke et samfundsproblem

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Kolding For abonnenter

Beboer på bosted er varetægtsfængslet efter voldsom brand: Har tidligere lavet bål i sin stue og stukket ild til stol

Nordtyskland

Smitten har sneget sig ind på rådhuset, så nu har overborgmester fået corona

Annonce