Annonce
forside

25 år ved Billund Idrætscenter

Børge Laursen. Privatfoto

Billund: Tirsdag den 1. januar 2019 fejrer teknisk serviceleder Børge Laursen 25 års jubilæum i Billund Idrætscenter.

Børge tiltrådte kort efter, at tilbygningen af hal 2 og hal 3 var en realitet. Ved samme lejlighed skiftede institutionen navn til Billund Idrætscenter. Tidligere var det jo Søndermarkshallen og Billund Hallen.

Børge har gennem alle årene været en tro, stabil og loyal medarbejder. Igennem de fleste af sine år har han været BIC's arbejdsmiljørepræsentant. Børge har via sit venlige og imødekommende væsen altid været en god ambassadør for BIC. Altid haft tid til en snak om dette og hint.

Specielt håndbolden har haft Børges hjerte. Som gammel håndbolddommer har det jo været en naturlig ting. Børge har været med i Håndboldens Venner, og gjort et godt stykke arbejde der.

Også blandt kollegaerne har og er Børge meget værdsat. Altid klar til en hjælpende eller trøstende hånd, når der har været behov for det.

For lidt over to år siden valgte Børge at få en seniorordning, hvilket betyder, at han, siden da, har arbejdet 15 timer ugentligt. Børge har dermed været en væsentlig brik i, at BIC stadig har pæne, velholdte og hyggelige rammer at tilbyde sine brugere.

Fredag den 4. januar 2019 holdes jubilæet som en lille reception i BIC's café fra kl. 12.00. Tilmelding senest onsdag den 2. januar 2019 til John Ullerup via sms på mobil 20803620.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce