Annonce
Esbjerg

25-årig idømt forvaring efter farlig voldtægt af ekskæreste

En 25-årig mand blev onsdag idømt forvaring ved Retten i Esbjerg. Arkivfoto: Kim Thorsen
25-årige Simon Henriksen blev onsdag ved Retten i Esbjerg idømt forvaring for blandt andet forsøg på voldtægt og for at have tiltvunget sig oralsex. Retten købte ikke den dømtes hypotese om, at offeret havde nedfrosset den dømtes sæd for at kunne anklage ham på et senere tidspunkt.
Annonce

ESBJERG: Den 25-årige Simon Henriksen er på vej i fængsel på ubestemt tid, efter at han onsdag blev idømt forvaring ved Retten i Esbjerg.

Den 25-årige var anklaget for forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter på og for at have tiltvunget sig oralsex. Voldtægten skete ved 03.30-tiden en nat i april 2019, da den dømte dukkede op på sin jævnaldrende ekskærestes adresse i Esbjerg. Her forsøgte han at voldtage hende vaginalt og analt, men det lykkedes ikke, da hun gjorde modstand. I stedet pressede han sit lem ind i hendes mund og fik udløsning.

Under voldtægten bed han ekskæresten flere gange, ligesom han tog halsgreb på hende, så hun var i livsfare.

Derudover var han anklaget for at have truet ekskæresten på livet og for at have truet hende til ikke at gå til politiet. Han var også anklaget for besiddelse af 0,7 gram amfetamin.

De tre dommere og seks nævninge fandt den dømte skyldig i alle fire forhold. Den dømte havde nægtet sig skyldig i alle forhold udover besiddelsen af euforiserende stoffer. I retssagen havde den 25-årige tidligere luftet en teori om, at ekskæresten havde nedfrosset hans sæd fra tidligere for at kunne anklage ham.

Annonce

Undersøgelser støttede offerets forklaring

Den dømte var i retten iført en hvid polo med røde og sorte striber i kravekanten og ærmekanten og blå cowboybukser, og han virkede nervøs inden dommen, og sad uroligt på sin stol. Han modtog dog dommen roligt.

I dommen lagde retten vægt på, at oplysninger fra telefonmaster støttede offerets forklaring om, at den dømte havde været til stede på hendes adresse, ligesom en vidneforklaring også passede med offerets forklaring.


De tre dommere og seks nævninge fandt den dømte skyldig i alle fire forhold. Den dømte havde nægtet sig skyldig i alle forhold udover besiddelsen af euforiserende stoffer. I retssagen havde den 25-årige tidligere luftet en teori om, at ekskæresten havde nedfrosset hans sæd fra tidligere for at kunne anklage ham.

Fra artiklen


Der blev ligeledes fundet beviser i de retsmedicinske og retsgenetiske undersøgelser, ligesom offerets forklaring og en Messenger-talebesked lå til grund for at kende Simon Henriksen skyldig i trusler og vidnetrusler.

Retten vurderede dog ikke, at den dømte også havde forsøgt at tiltvinge sig analt samleje, ligesom retten heller ikke mente, at han havde slået ud efter offeret, eller at offeret havde mistet bevidstheden, da den dømte tog halsgreb på hende.

Annonce

Anklager og forsvarer uenige om forvaring

Efter skyldskendelsen skulle straffen udmåles, og her var anklager Anemarie Haahr og forsvarer Allan Sørensen uenige om straffen. Anklageren ønskede den dømte idømt forvaring, og hvis ikke forvaring så mindst fem års fængsel. Forsvareren plæderede derimod for, at kriterierne for en forvaring ikke var opfyldt, og at en tidsbestemt straf på fire og et halvt års fængsel ville være passende.

Den dømte er tidligere idømt tre år og ni måneders fængsel for en lignende seksualforbrydelse ved Retten i Svendborg i 2014, hvor han også blev dømt for grov vold mod tre kvinder, som han havde til hensigt at voldtage. Her sad han fængslet frem til 2017, og blandt andet derfor var alle seks nævninge og de tre dommere enige om at idømme Simon Henriksen en forvaringsdom. Det betyder, at han skal sidde fængslet på ubestemt tid, indtil det vurderes, at han ikke længere er farlig for samfundet.

Den dømte valgte at anke dommen på stedet til frifindelse eller eventuelt formildelse i landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce