Annonce
forside

25 års jubilæum i Lego Koncernen

Berit Haugaard har 25 års jubilæum hos Lego Koncernen.

Billund: Berit Charlotte Haugaard, Vejle, fejrer tirsdag, 3. juli 2018, 25-års jubilæum i Lego Koncernen.

Berit blev i 1993 ansat som salgsplanlægger i Salgsplanlægningen.

Dette første job efter endt uddannelse som cand.merc. var en ideel oplæring i, hvordan en rigtig arbejdsplads fungerer. Efter små to år fik Berit nyt job i produktionsplanlægningen, hvor jobbet bestod i at planlægge produktionen for fabrikkerne i Schweiz, som dengang lavede alt Duplo og Lego Technic. Herefter fortsatte Berit til Global Forecastning, inden hun fik ledelsesansvar og med ansvar for rapportering til Global Supply Chain ledelsen. Jobbet her var forbundet med meget overarbejde i forbindelse med Consumer Sales analysen, og da Berit i 2002 kom tilbage fra barsel, og der samtidigt var omstruktureringer, valgte hun at sige ja tak til at starte i portfolio management i Supply Chain, som var en del af Global Procurement. Her var Berit i tre måneder, inden hun blev konstitueret leder for afdelingen. Derefter blev det til job i Operations Center, inden det første job som nyhedsprojektleder i Produktudviklingen (PMD) kom i hus.

I sit virke som projektleder har Berit bl.a. lukket Clickits, arbejdet med Lego Power Functions systemet og været med helt fra start til lancering af Lego Games.

Herefter blev Berit fristet af at komme tilbage til rødderne i Supply Chain og takkede derfor ja til et job som leder af Global Performance Management i Manufacturing. Efter to år kom Berit tilbage til PMD og var med til at opbygge et større PG2 Front end som en del af ledergruppen. Her har Berit været med til at lave de store satsninger til drenge segmentet 5 år. Lego Chima, Nexo Knights og Lego Dimenssions bare for at nævne nogle få. I foråret 2017 blev de tre front end grupper i PMD lagt sammen, og Berit blev ved den lejlighed chef for projektlederne og en del af ledergruppen i det nye Creative Play Lab.

Berit er kendt for sit store netværk og sine brede viden om, hvordan Lego-maskinen fungerer. Hun har et stærkt mindset for at lede og samarbejde effektivt mod resultater. Med hendes klare præference for action, åbner hun de rigtige døre og er hurtig i action. Hun er entreprenøren, som på den fineste måde og med en stærk personlig integritet, altid lever op til Lego-værdierne, og Berit er både respekteret og vellidt blandt sine kolleger, som er spredt ud over hele virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce