Annonce
Billund

25 års jubilæum i Legoland: Fra pirat til bygningstekniker

Steffen Dan Laustsen. PR foto

Billund-Filskov: Steffen Dan Laustsen har 23. august 25-års jubilæum i Legoland.

Legoland-karrieren begyndte som pirat i parken, og da sæsonen var slut, kom han ind på værkstedet, hvor han kunne bruge sin uddannelse som automekaniker, og det gav derfor også god mening, at han efter et par år som pirat blev fastansat på værkstedet.

Efter en årrække på værkstedet begyndte Steffen Dan Laustsen at arbejde med at lave animationer til Miniland både i Billund og til nye Legoland-parker. Den nye stilling bød også på mange rejser blandt andet til Florida, Malaysia og Dubai.

I dag er Steffen Dan Laustsen Building Service Engineer i teknisk-driftsafdelingen, hvor han står for at tilse alle bygningerne i Legoland og sørge for, at alt som ventilation, afløb og vand fungerer, som det skal.

Steffen Dan Laustsen har ikke kun fundet drømmejobbet i Legoland. Han har også fundet kærligheden. Efter nogle år på værkstedet faldt han for sin kone Lotte, som dengang var gartner. I dag bygger og reparerer Lotte Lego-modeller til Miniland, og ud over at dele arbejdsplads har parret to døtre, Cilla og Tanya, og bor på et nedlagt landbrug i Filskov.

Fritiden bliver blandt andet brugt på at passe have og heste. Steffen Dan Laustsen nyder også, når der er tid til at komme ud og cykle, og så har han en passion for motorkøretøjer. Han kører nemlig også motorcykel, og så har han lige købt en veteranbil, der skal sættes i stand.

Steffen Dan Laustsens jubilæum bliver fejret med en åben reception fredag 23. august kl. 11 i restaurant Pirate Ship på Hotel Legoland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce