Annonce
forside

25 års jubilæum: Jesper Holm

Jesper Holm, divisionschef, har 25 års jubilæum hos Alfa Laval Nordic.

Jesper Holm, Kolding, har onsdag 1. august 25 års jubilæum hos Alfa Laval LKM og har bl.a. to gange været udstationeret i USA.

- Alfa Laval LKM var meget eftertragtet og kendt som det bedste sted at få en elevplads i Kolding. Konstateringen kommer fra Jesper Holm - og han er et godt eksempel på, at det passer, for august er det 25 år siden, at han startede som elev i Alfa Laval.

Han fortæller, at der var et godt uddannelsesprogram, og så trak det også op, at der var mulighed for at komme til udlandet. Således fik han mulighed for at arbejde et halvt år i USA.

Jesper Holm er i dag divisionschef med ansvar for salg i Norden af produkter til bl.a. fødevareindustrier og spildevandshåndtering. Og både produktion af fødevarer og rensning af spildevand er områder, som der er stor fokus på og stor vækst inden for. Undervejs har han været godt omkring i forskellige job og bl.a. andet været kørende sælger, produktchef, salgschef og atter en tur i USA, hvor han i fem år var ansvarlig for service.

Han er glad for de mange varierede opgaver gennem de 25 år, og peger på en fordel ved at skifte rundt i det samme firma: - Man skal være nysgerrig efter at prøve nye ting - men har også et fast holdepunkt, fordi man bygger videre på nogle af de ting man kan, siger han.

Jesper Holm har fuld fart på i fritiden, hvor han er ungdomsformand for fodboldspillerne i Nr. Bjert IF, han løber, spiller golf og bader i Kolding Fjord året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce