Annonce
forside

25-års jubilæum: Kurt Poulsen

Kurt Poulsen, Kolding, har 7. februar 25-års jubilæum hos Bygma Kolding. Privatfoto

Kurt Poulsen, trælastsælger, Kolding, har torsdag 7. februar 25-års jubilæum hos Bygma Kolding.

Kurt Poulsen er egentlig uddannet tømrer, men efter 10 år i faget, trængte ønsket om en tættere kundekontakt sig på, og Kurt sprang til, da han fik tilbud om at arbejde på en tømmerhandel.

Kurt trivedes godt med arbejdet på landevejen, skiftede job et par gange, og kom i 1994 til Grønborgs Tømmerhandel i Kolding, som i dag hedder Bygma. "Jeg kan slet ikke forstå, at der er gået 25 år" siger Kurt. "De er gået stærkt, men det har været gode år med spændende opgaver, fantastiske kolleger og kammeratskaber uden for arbejdstid. Det jeg nyder mest ved mit arbejde er den daglige kundekontakt og at rådgive kunderne. Og med Bygmas fokus på de professionelle har jeg stadig god gavn af min håndværker-baggrund".

Når Kurt ser tilbage på de bedste oplevelser i sit arbejdsliv, er det arrangementer med kunderne, han fremhæver. "Hverdagen byder på masser af gode oplevelser, men gennem årene har jeg også været heldig at deltage på bl.a. fisketure, i håndboldkampe og i leverandørbesøg i udlandet med kunder. Det giver nogle ekstra friske pust og styrker relationerne". Kurt Poulsen er på 32. år gift med Jytte og bor i hus i Kolding. Sammen har de to voksne børn, Emil og Emma, og et dejligt barnebarn på et år. Parret kan lide at vandre og holder ofte ferie sammen med vennekredsen, som de har kendt siden ungdommen. Når tiden tillader det, springer Kurt op på cyklen og kører enten på landevej eller på mountainbike afhængigt af årstiden. 25-års jubilæet den 7. februar fejres internt med kollegerne i Bygma Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce