Annonce
forside

25 års jubilæum: Lone Skytteløv

Lone Skytteløv, Assens, har 25-års jubilæum hos AMU Syd.

Lone Skytteløv, Assens, IT- og sekretariatschef hos AMU Syd, har lørdag 1. september 25 års jubilæum.

Lone blev som ung uddannet korrespondent i tysk og fransk, og fortsatte studierne for få en juridisk embedseksamen i 1986. Hun fik ansættelse som bl.a advokatfuldmægtig og blev advokat, men fik lyst til at prøve kræfter i andre brancher, og har siden 1993 slået sine folder som IT- og sekretariatschef på AMU SYD.

De primære opgaver har gennem årene været personale, støtte til ledelse og bestyrelse, samt større projekter og fundraising.

Lone har et meget stort hjerte, der banker for den mere spirituelle del af tilværelsen - hun har således taget en del kurser og seminarer som NLP, coach og mindfulness, og hendes største interesser er personlig udvikling, kunst, rejser i ind- og udland, ligesom der er blevet tid til at skrive en bog.

Hun er en dedikeret og engageret chef, og hun er meget respekteret og afholdt blandt både medarbejdere, kolleger og samarbejdspartnere.

AMU Syd er, ifølge Lone, en utrolig spændende arbejdsplads, med konstante udfordringer og engagerede medarbejdere for hele tiden at kunne følge med, og kunne levere gode uddannelser, til den kortuddannede del af arbejdsmarkedet - som hun siger: " Med over 10.000 forskellige mennesker på kursus hos os, i løbet af et år, bliver det selvsagt aldrig kedeligt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce