Annonce
Sønderborg

25.000 har købt billet til Bon Jovi-koncert i Sønderborg

Frivillige har været med at at bygge scenen op på Kær Vestermark. Foto: Timo Battefeld
Opbygningen af koncertpladsen til Bon Jovi og Def Leppard-koncerten tirsdag er i fuld gang. Koncerten kommer til at give underskud for arrangøren Kultur I Syd.
Annonce

Sønderborg: Siden den 2. juni har op mod 100 mand hver dag arbejdet på koncertpladsen Slagmarken på Kær Vestermark. De er ved at bygge op til den største koncert nogensinde i Sønderborg. Det sker tirsdag, hvor knap 25.000 skal se Bon Jovi og Def Leppard.

Det blev i efteråret offentliggjort, at Kultur I Syd havde trukket Bon Jovi til Sønderborg. Den 1. november blev der sat 35.000 billetter til salg. Halvdelen blev solgt den første dag.

- Vi er meget tæt på 25.000 solgte billetter. I forhold til, at det er første gang, vi arrangerer så stor en koncert, er det meget godt. Rent økonomisk kunne vi godt have solgt nogle flere billetter. Det kommer til at give underskud. Men det primære mål er at lave en koncert, der fungerer. Det er det primære mål, siger eventchef Jes Johansen fra Kultur I Syd.

Turneen 'This House Is Not For Sale' begyndte i Rusland i maj, og Sønderborg er femte stop på touren.

Koncert

11. juni er der musik i Sønderborg By som optakt til koncerten på Kær Vestermark.

Vise Versa kl. 12 på Rådhustorvet. Jesper Gloor kl. 13 ved Føtex. Almost AC DC kl. 13 på Rådhustorvet. Jesper Gloor kl. 15 ved Citykrydset.

Slagmarkens forplads er åben fra kl. 14, hvor der vil være salg af øl og ringriderpølser. Kl. 17 åbner koncertpladsen med streetfood og barer. Kl. 19 begynder Def Leppard.

Annonce

Frivillige hjælpere

En lang række foreninger har i pinsen hjulpet med at gøre klar til koncerten. Kultur I Syd støtter foreningerne med et pengebeløb for arbejdet. Der er blevet sat tribuner, scene, telte og toiletter op. Christian Smidt Bonnesen fra Sønderborg er frivillig fra Skelde Gymnastikforening. Han er rigger på sceneopbygningen.

- Jeg har erfaring fra Skoleskibet Danmark som rigger. Det er sjovt at være med til. Det hollandske rockcrew har styr på tingene og ved, hvordan de skal sætte os i gang. Jeg glæder mig til at høre koncerten. Det er gamle klassikere, som man kan synge med på, siger Christian Smidt Bonnesen.

Dorthe Schmidt er også frivillig fra Skelde Gymnastikforening.

- Det har været sjovt og hyggeligt, og vi har lært nogle nye mennesker at kende, siger Dorthe Schmidt, der hjælper med at markere parkeringsarealet.

Også Michelle Rohrlack fra Dybbøl har meldt sig som frivillig som privatperson.

- Jeg har tidligere hjulpet til Tønder Festival, men når vi har sådan en koncert her, så skal man støtte op og hjælpe til. Vi skal støtte de her events, derfor har jeg også købt billet til koncerten, siger Michelle Rohrlack.

Annonce

Trafik på dagen

Trafikanter i Sønderborg skal forberede sig på omkørsler og forlænget rejsetid den 11. juni. Vejdirektoratet forventer risiko for kø mellem kl. 14-19. Koncertgæster skal køre efter skiltene 'koncert'. For andre trafikanter vil Rute 8 være spærret fra Als mod Jylland fra rundkørslen ved Grundtvigs Allé over Alssundbroen. Der er omkørsel gennem Sønderborg.

- Koncertgæsterne skal komme i god tid og have tålmodighed, når de kommer, og når de tager hjem igen. De skal tage det gode humør med, så bliver det rigtigt godt, siger Jes Johansen.

Frokosten er spist, og de frivillige skal ud og markere p-pladserne. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce