Annonce
Haderslev

250 skoleelever skal på renæssance-vandring i Haderslev

Haderslev: Fredag 24. maj afholdes årets renæssance-vandring for 250 elever fra 2. klasse. Eleverne begynder vandringen til de fire poster i byen kl. 8.30 og slutter af på museet i Dalgade med lege, markedsstemning og kædedans. Det er kl. 11.15 til 13.

Vandringen går til latinskolen, hvor eleverne møder den strenge skolelærer fru Oberberg. I Slotsgade 20 skal eleverne brygge øl og vaske tøj og slæbe brænde. I Hertug Hans Kirken skal de synge og lære at neje og bukke, og i Damparken vil heksen fortælle dem, hvem hun i virkeligheden er.

På Museet i Dalgade skal de lege de gamle lege, bruge de penge de har tjent undervejs på krydderier og urter, og endelig skal der sluttes af med dans, og alle klasser får overbragt et borgerbrev af selveste Hertug Hans.

De mange skolebørn er inddelt i otte hold a 30 til 50 elever pr hold. /EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce