Annonce
Tønder

250 underskrifter støtter etablering af fugleskjul i dige: - Det viser bare, at der er lokal opbakning til projektet

Allan Elneff og Anne Sofie List overdrog de 250 underskrifter til fordel for fugleobservatoriet til borgmester Henrik Frandsen (TL) torsdag. Underskrifterne er indsamlet på tre uger i Højer. Foto: Martin Franciere
Torsdag fik borgmester Henrik Frandsen overdraget 250 underskrifter, der støtter op omkring fugleobservatoriet. Det viser bare, at der er lokal opbakning til projektet, lyder det fra de to initiativtagere.

HØJER/TØNDER: Torsdag middag afleverede Anne Sofie List og Allan Elneff præcis 250 underskrift til borgmester Henrik Frandsen (TL). Hver underskrift støtter etableringen af det meget omtalte fugleobservatorium ud til Margrethe Kog, der er stødt på grund hos lodsejerne i området.

- Her til morgen sorterede jeg fire underskrifter fra, der var for krussedulle-agtige, forklarede Allan Elneff til borgmesteren ved overdragelsen af de mange underskrifter.

Underskrifterne er blevet indsamlet fra den 24. september, og underskriverne har kunnet skrive under hos Dagli'Brugsen, Digebageren og online.

Annonce

Vil Højer det bedste

250 underskrifter lyder måske ikke af meget, men når man ser på, at der bor lige godt 1100 indbyggere i byen, så er der faktisk stor opbakning til fugleskjulet, lyder tolkningen fra Anne Sofie List og Allan Elneff, der havde sat succesraten ved 200 underskrifter.

- Vi vil Højer det bedste. Det viser bare, at der er lokal opbakning til projektet. Det er mest lokale, der har skrevet under, men vi har også fået en masse positive tilkendegivelser fra sort sol-gæster, fortæller duoen, der satte indsamlingen i værk, da en artikel i JydskeVestkysten blev fulgt af en masse negative kommentarer omkring fugleskjulet.

Henrik Frandsen er glad for, at borgerne tager initiativ og viser engagement, sagde han ved overdragelsen af underskrifterne, der er indsamlet i Højer. Foto: Martin Franciere

- Nogle gange er det som om, at få negative råber højt og får en større stemme - det er træls, siger Anne Sofie List.

Nogle gange er det som om, at få negative råber højt og får en større stemme - det er træls.

Anne Sofie List, medinitiativtager til underskriftindsamling

Modstanderne mod fugleobservatoriet argumenterer med, at infrastrukturen i området ikke kan klare presset på den meget smalle Siltoftvej. Endvidere er digelaget bekymret for udsigten til, at der skal graves en adgangstunnel gennem det tidligere havdige, Højer Diget, der på trods af det fremskudte dige fra 1982 stadig indgår i stormflodssikringen af området. I august afleverede lodsejerne under et møde med kommunen en underskriftsindsamling mod observatoriet.

Det faldt Allan Elneff og Anne Sofie List for brystet.

Annonce

Glad borgmester

Henrik Frandsen, der selv er stor tilhænger af fugleobservatoriet, er glad for de to underskriftindsamleres initiativ.

- Det gør altid indtryk på mig, når borgerne viser engagement, og så mange støtter op om en ting, sagde borgmesteren, der er af den overbevisning, at de yngre borgere er åbne for ændringer, mens den ældre del af befolkningen er mere tilbageholden. Men det afviser Anne Sofie List.

- Jeg er sammen med ældre borgere hver uge, og de er faktisk tilhængere af fugleobservatoriet, forklarede hun til borgmesterens overraskelse.

Observatoriet

Fugle- og landskabsobservatoriet skulle ifølge de oprindelige planer ligge på vestsiden af Højer Dige ved de gamle klæggrave i Margrethe Kog syd for Højer.

Bygningen var dimensioneret til 50 x 4 meter og dermed på cirka 200 kvadratmeter. Den skulle forsynes med et græsbeklædt tag for at falde i med omgivelserne, nedsænkes en halv meter i digets forskråning og rage tre meter over terrænet. Ud mod vest og dermed Margrethe Kog skulle bygningen forsynes med store glaspartier.

Adgang til bygningen skulle opnås gennem en 52 meter lang tunnel i beton gennem Højer Dige. 

En udvidelse af den smalle Siltoftvej, der anses for nødvendigt for at klare øget trafikpres, blev ikke en del af den budgetaftale, som et stort flertal i kommunalbestyrelsen netop har indgået. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Tønder

Megafedt på "en lorteweekend": Bredebro-kører genvinder mesterskab

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce