Annonce
Indland

2500 biler i grænsekontrol gav kun nummerplader og kørekort

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Grænsekontrollen af rejsende fra Sverige til Danmark begyndte tirsdag uden store problemer, oplyser politiet.

Første dag med politiets grænsekontrol af rejsende fra Sverige til Danmark er forløbet stille og roligt.

Det oplyser Københavns Politi.

Tirsdag i tidsrummet 10 til 14 blev 2472 biler, der kørte igennem Øresundstunnellen skannet, men der var kun et par håndfulde udslag på nummerplade-genkendelsesmaskinen.

En enkelt person blev taget uden kørekort.

Kontrollen kommer til at foregå på Øresundstoget, på Øresundsbroen og ved færgetrafikken i havnene i Helsingør, Frederikshavn, Grenaa og Rønne.

Når det gælder tog, vil kontrollen blive foretaget i Københavns Lufthavn, når passagerne stiger ud. Den kan også foregå om bord på toget fra lufthavnen til næste station, Tårnby.

For bilisternes vedkommende vil kontrollen foregå ved, at biler fra Sverige mod Danmark vinkes ind på en vigeplads efter Øresundstunnellen. Det er sådan, kontrollen foregik tirsdag.

Politiet vil ikke oplyse, hvor og hvornår kontrollen gennemføres, men det kan være på alle tidspunkter. Af den grund opfordrer politiet alle rejsende til at tage afsted i god tid.

Politiets fokus er særligt på grænseoverskridende kriminalitet, der vedrører sprængstoffer, våben og narkotika.

Regeringen meddelte 10. oktober, at der indføres midlertidig grænsekontrol for at forhindre kriminelle bander i at bevæge sit frit mellem landene.

Det sker i kølvandet på en lang række sprængninger i hovedstadsområdet, blandt andet ved Skattestyrelsen.

Det er politiets vurdering, at eksplosionen ved Skattestyrelsen 6. august blev udført af kriminelle, som var rejst over grænsen fra Sverige til Danmark.

Som en del af indsatsen etableres også et Grænsecenter Øresund, der får egne efterretnings-, analyse- og efterforskningsmæssige kapaciteter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce