Annonce
Udland

258 fanger flygter fra fængsel i Papua under demonstration

Antara Foto/Reuters
Under en protest mod politiets hårde behandling af studerede fra Papua flygtede 258 fanger fra et fængsel.

Mindst 258 indsatte er flygtet fra et fængsel i Indonesiens Papua-provins. Fangeflugten skete mandag under en demonstration uden for fængslets mure.

Det oplyser en embedsmand tirsdag.

Mandag marcherede tusindvis af demonstranter gennem gaderne i provinsen West Papua. Flere af dem satte ild til regeringsbygninger som reaktion på den hårde behandling, studerende på den østlige del af Java angiveligt er blevet udsat for.

Indsatte i det statslige fængsel i byen Sorong, der huser 547 fanger, gjorde oprør og satte ild til dele af fængslet, efter at de var blevet provokeret af demonstranterne. Det forklarer fængselsdirektør Ade Kusumanto.

Ifølge fængselsdirektøren rev demonstranter en ydervæg ned, hvilket betød, at fangerne kunne flygte.

- Demonstranterne kastede sten mod fængslet, hvilket fik de indsatte til at gøre oprør og angribe vagter, siger Ade Kusumanto og tilføjer, at en vagt blev såret under urolighederne.

Indonesiens præsident, Joko Widodo, manede mandag til besindighed og fastslog, at regeringen respekterer indbyggerne i Papua-provinsen.

Demonstrationen var angiveligt udløst af beskyldninger om, at indonesisk politi fredag anholdt og fornærmede adskillige studerende fra Papua på deres sovesale i det østlige Java.

De studerende fra Papua hævder, at de blev udsat for hårdhændet behandling og racistiske verbale overgreb af betjentene.

Indonesiske sikkerhedsstyrker har de seneste måneder intensiveret deres aktioner i Papua. Det sker, efter at separatistiske oprørere dræbte over 20 vejarbejdere i december.

Separatister har kæmpet for Papua-provinsens uafhængighed siden 1960'erne.

Provinserne Papua og West Papua udgør den indonesiske halvdel af øen Ny Guinea.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce