Annonce
Esbjerg

Opgange evakueret: 26-årig indrømmer at have sat ild til lejlighed

Foto fra Local Eyes
Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand og sigtet ham for kvalificeret brandstiftelse i forbindelse med branden på Hans Tausens Vej torsdag aften.

Esbjerg: Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand og sigtet ham for kvalificeret brandstiftelse. Det sker i forbindelse med branden torsdag aften i en lejlighed på Hans Tausens Vej i Esbjerg. Den 26-årige erkender, at det var ham, der startede branden.

Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

- Det er patruljerne derude, der får mistanke til manden og anholder ham, siger Erik Lindholdt.

Vagtchefen ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad der fik betjentene til at mistænke den unge mand.

Faktisk anholdt politiet to mænd på stedet. Udover den 26-årige mand fik politiet også mistanke til en anden mand, som forsøgte at komme ind i opgangen igen, selv om folk var blevet evakueret og den var røgfyldt. Han er dog løsladt igen.

Branden opstod torsdag aften, og alarmen lød klokken 18.20. I forbindelse med branden evakuerede politiet to opgange.

- Ilden var startet i et par madrasser i soveværelset. De stod op ad væggen, som stødte op til en lejlighed i den anden opgang, så derfor evakuerede vi begge opgange, forklarer Erik Lindholdt.

Da Sydvestjysk Brandvæsen kommer ud til stedet, brændte det kraftigt i soveværelset. Men en time senere var ilden slukket igen.

Ingen kom noget til under branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce