Annonce
Esbjerg

Opgange evakueret: 26-årig indrømmer at have sat ild til lejlighed

Foto fra Local Eyes
Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand og sigtet ham for kvalificeret brandstiftelse i forbindelse med branden på Hans Tausens Vej torsdag aften.

Esbjerg: Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand og sigtet ham for kvalificeret brandstiftelse. Det sker i forbindelse med branden torsdag aften i en lejlighed på Hans Tausens Vej i Esbjerg. Den 26-årige erkender, at det var ham, der startede branden.

Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

- Det er patruljerne derude, der får mistanke til manden og anholder ham, siger Erik Lindholdt.

Vagtchefen ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad der fik betjentene til at mistænke den unge mand.

Faktisk anholdt politiet to mænd på stedet. Udover den 26-årige mand fik politiet også mistanke til en anden mand, som forsøgte at komme ind i opgangen igen, selv om folk var blevet evakueret og den var røgfyldt. Han er dog løsladt igen.

Branden opstod torsdag aften, og alarmen lød klokken 18.20. I forbindelse med branden evakuerede politiet to opgange.

- Ilden var startet i et par madrasser i soveværelset. De stod op ad væggen, som stødte op til en lejlighed i den anden opgang, så derfor evakuerede vi begge opgange, forklarer Erik Lindholdt.

Da Sydvestjysk Brandvæsen kommer ud til stedet, brændte det kraftigt i soveværelset. Men en time senere var ilden slukket igen.

Ingen kom noget til under branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce