Annonce
112

26-årig kvinde blev stukket med kniv og skubbet ud fra første sal: Nu er hun blevet afhørt

Kvinden blev skubbet ud gennem det vindue, der er dækket på af det grønne klæde. Billedet her er taget dagen efter drabsforsøget. Arkivfoto: Søren Gylling
Politiet har nu afhørt den 26-årige Louise Thagaard, der i starten af september blev overfaldet og skubbet ud af et vindue fra første sal.

Kolding: 26-årige Louise Thagaard, der i starten af september var offer for et bestialsk drabsforsøg i sin lejlighed på Skovvejen, er kommet sig så meget, at hun nu er blevet afhørt af politiet.

Det oplyser Frede Nissen, der er leder af Sydøstjyllands Politis efterforskningscenter.

Frede Nissen ønsker dog ikke at komme nærmere ind på Louise Thagaards forklaring, og hvordan politiet arbejder videre med de ting, hun har fortalt til politiet.

Den 26-åriges mor, Anne Thagaard, har tidligere fortalt til JydskeVestkysten, at hendes datter havde svært ved at tale, da hun havde brækket kæben. Samtidig var hendes bækken ødelagt efter drabsforsøget, og Louise Thagaard kunne se frem til en lang række operationer, før hun ville være på fode igen.

Louise Thagaard blev først på aftenen den 2. september overfaldet af tre afghanske mænd. Ifølge sigtelsen mod mændene har de stukket hende adskillige gange i nakken, maven, halsen og ryggen. Herefter skulle de have skubbet hende ud fra hendes lejlighed på første sal i Skovvejen.

Den ene af mændene var Louise Thagaards ekskæreste, som hun også har et barn med. Barnet var i lejligheden under drabsforsøget.

Annonce

Sagen kort

  • Politiet blev tilkaldt til Skovvejen mandag den 2. september klokken 18.13, fordi en 26-årig dansk kvinde lå livløs på jorden.
  • Politiet ankom kort tid efter til stedet, hvorefter tre udenlandske mænd inden for en times tid blev anholdt. De befandt sig i det 26-årige offers lejlighed.
  • Den ene af mændene var den 26-årige kvindes ekskæreste. Sammen har de et barn, der også var i lejligheden.
  • Kvinden blev kørt på hospitalet, hvor hun var i kritisk tilstand. Kvindens mor har siden oplyst til JydskeVestkysten, at kvinden er i bedring.
  • Dagen efter overfaldet blev mændene fremstillet i grundlovsforhør. To af dem blev varetægtsfængslet i henholdsvis to og fire uger. Den sidste blev løsladt.
  • Den ene af de fængslede, angiveligt kvindens tidligere samlever, er nu også løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Fortsat fængslet

Mændene blev anholdt samme aften som drabsforsøget fandt sted, og dagen efter blev de fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Her blev den ene løsladt, mens en anden blev varetægtsfængslet i to uger og den sidste i fire uger. Den anden mand blev løsladt efter to uger. Frede Nissen oplyser dog, at den tredje mand har fået forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

De to, der er blevet løsladt, er stadig stadig sigtet for drabsforsøget, hvilket vil sige, at politiet fortsat har en mistanke om, at de et eller andet omfang har været medvirkende til drabsforsøget, selvom de altså er blevet sat på fri fod.

Finder politiet beviser nok til at føre en retssag, vil de tre mænd blive tiltalt og stillet for en dommer, hvor der så vil falde dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce