Annonce
Billund

26 coronasmittede i Billund Kommune: Nu kommer testbilerne

Region Syddanmarks testbiler er tirsdag, onsdag og torsdag i Grindsted og onsdag og torsdag i Billund. Er man nervøs for at være smittet, kan man blive testet der. Føler man sig direkte syg, skal man kontakte sin egen læge. Pressefoto
Mandag tog Billund Kommune et stort hop opad med antal corona-smittede. Nu er der 26 smittede.
Annonce

Billund Kommune: Tirsdag, onsdag og torsdag er corona-testbilerne i Grindsted og Billund. Baggrunden er, at Billund Kommune mandag nåede et godt stykke over den kritiske grænse for antal smittede.

Siden fredag er Billund Kommune nemlig gået fra 11 til 26 smittede og ligger således med 98 smittede per 100.000 indbyggere langt over myndighedernes kritiske grænse på 30.

Det har fået Billund Kommune til at hidkalde Region Syddanmarks testbiler.

Den ene testbil kommer til Grindsted tirsdag den 13. oktober og er i byen til og med torsdag i tidsrummet 9-16. Bilen vil holde ved den gamle materielgård på Tårnvej 32.

Onsdag den 14. oktober kommer en anden bil til Billund og vil være her både onsdag og torsdag klokken 9-16. Bilen vil holde ved hal 3 i Billund Idrætscenter, Kærvej 501.

Den store stigning i antal smittede skyldes blandt andet, at der i hjemmeplejen i Grindsted og Sdr. Omme er konstateret et udbrud. Det betyder, at samtlige medarbejdere i ældreplejen i Grindsted og Sdr. Omme er blevet testet. Fem medarbejdere og to beboere har vist sig at være smittet.

- Vi har opdaget det i forbindelse med en sygemelding, hvor en medarbejder har ladet sig teste. Når det sker, har vi fokus på at få stoppet smittekæderne, og det mener vi, at vi har styr på nu. Men nu skal vi se de næste dage, siger kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen.

Annonce

Med og uden symptomer

Ved testbilerne i Grindsted og Billund kan alle, der ikke er syge, blive testet for coronavirus.

- Hvis man er usikker på, om man kan være blevet smittet for eksempel ved en familiefest, så kan man møde op ved en af testbilerne, siger Ole Bladt-Hansen.

Er man syg og har symptomer på coroanvirus, er det fortsat end egen læge, man skal kontakte og derigennem få en tid til en test.

Annonce

Åbne plejehjem

Selvom der er konstateret smitteudbrud i hjemmeplejen, understreger Ole Bladt-Hansen, at der fortsat bliver taget godt hånd om alle borgere, der har behov for hjemmehjælp. Hjemmehjælperne bærer mundbind og/eller visir i deres daglige arbejde, når de kører rundt til borgerne. I de situationer, hvor en borger er bekræftet smittet eller mistænkt for at være smittet med covid-19, bærer hjemmeplejeren dertil fuld beskyttelse, det vil sige overtræksdragt, visir, handsker og mundbind.


Hvis man er usikker på, om man kan være blevet smittet for eksempel ved en familiefest, så kan man møde op ved en af testbilerne.

Ole Bladt-Hansen


Den aktuelle situation har ikke ændret ved, at der fortsat er åbent for besøgende på kommunens plejehjem. Det sker efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som Billund Kommune er i tæt kontakt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce