Annonce
Kolding

2600 medarbejdere i Kolding Kommune tilbydes corona-test

I weekenden blev et testcenter for covid-19 opført på parkeringspladsen ved Kolding Storcenter. Nu får 2600 medarbejdere fra sundheds- senior-, social- og fritids-idrætsområdet i Kolding Kommune en invitation til at blive testet. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Kolding Kommune har tolket kriterier i en henvendelse fra Statens Serum Institut bredt, så alle medarbejdere på sundheds-, senior-, social- og fritidsområdet får tilbud om at blive testet for corona.

Kolding: Sygeplejersker, hjemmehjælpere, socialrådgivere, pædagoger, administrative medarbejdere, kort sagt alle 2600 medarbejdere på sundheds-, senior-, social- og fritidsområdet i Kolding vil få et brev fra Statens Serum Institut, hvor de vil få tilbud om at blive testet for, om de er smittet med coronavirus.

- Senest mandag morgen klokken seks var vi i kommunens krisestab forpligtet til ud fra en række kriterier fra Statens Serum Institut at sende personnumre ind på ansatte. Vi kunne godt have sendt færre ind. Min holdning er, at vi som kommune har en interesse i, at rigtig mange af vores medarbejdere bliver testet. Og jeg tænker, at rigtig mange af vores medarbejdere gerne vil testes, men det er frivilligt, om den enkelte siger ja eller nej til testen, fortæller seniordirektør Annette Lund.

Kolding Kommune kunne ud fra kriterierne have valgt, at for eksempel administrative medarbejdere ikke skulle tilbydes en test.

- Vi har for eksempel en del administrative medarbejdere, især fra vores fritids-idrætsområde, som har meldt sig i jobbanken og er ude på skoler og i daginstitutioner, så det er også relevant at tilbyde dem en test, mener hun.

Kriterierne

Alle 2600 medarbejdere på sundheds-, senior-, social- og fritidsidrætsområdet får tilbudt en coronatest. Statens Serum Institut sender en indbydelse til medarbejdernes e-boks.

Kolding Kommune har udvalgt medarbejderne ud fra kriterierne:

Ansatte på plejehjem og botilbud med coronasmitte eller -udbrud.

Ansatte i tværgående enheder med skrøbelige borgere.

Ansatte på demenscentre.

Ansatte i hjemmeplejen og på plejehjem - herunder vikarer og studerende.

Det hvide telt

På landsplan er testkapaciteten blevet markant udvidet, og mandag blev et midlertidigt testcenter i et hvidt telt på Kolding Storcenters parkeringsplads taget i brug.

Annette Lund oplyser, at spørgsmålet om testning er ude af kommunens hænder, efter personnumrene er afsendt. Kommunen får ikke svar på, om medarbejderen deltager, og hvad resultatet i givet fald er.

- Hvis de ansatte siger ja tak til testen, så behøver de ikke blive testet i Kolding. De kan også vælge et testcenter i Esbjerg, Odense eller en anden by. Det går hurtigt med at invitere medarbejderne til podning for corona. Jeg har fået den første henvendelse fra en borger omkring en indbydelse til testning.

Hvad kan Kolding Kommune få ud af testene, når den ikke har adgang til resultaterne?

- Vi har udelukkende fornuftige medarbejdere ansat, så hvis nogen får at vide, at de er positive, så vil de ringe til deres arbejdsgiver og give besked om, at de er testet positive og ikke kommer på arbejde. Og det kan potentielt gøre, at vi undgår, at de borgere, vi skal hjælpe, bliver smittede, svarer seniordirektøren.

Hun understreger dog, at testen udelukkende giver et øjebliksbillede.

Invitationen til at blive testet for corona-virus er et tilbud til ansatte uden symptomer på sygdommen. Hvis man får symptomer, skal man fortsat henvende sig til sin egen læge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce