Annonce
Kolding

27-årig er vild med vin: Nu har hun åbnet egen butik i Østergade

Ida Dorthea Schultz er 27 år og indehaver af Vinspecialisten Kolding, som netop er åbnet i Østergade. Foto: Louise Lauritsen

Kolding: En oplevelse for smagsløgene. Det indbyder den nye Vinspecialisten i Østergade i Kolding til. Her er blandt andet vin, spiritus, kaffe, te og chokolade på hylderne.

Bag disken står forretningens indehaver, 27-årige Ida Dorthea Schultz. Trods sin unge alder er hun en erfaren dame i vinbranchen. Hun er udlært hos Vinspecialisten i Haderslev og har også arbejdet hos Vinspecialisten Kolding og Billund.

- Den her verden med vin og specialiteter er bare så spændende at være i. Og det har altid ligget i mine kort, at jeg ville være selvstændig på et tidspunkt. Og det blev så nu.

Sidste sommer blev Ida Dorthea Schultz færdig med at læse til handelsøkonom, og efter en længere udlandsrejse og et par opfordringer til at starte selv, blev beslutningen taget i løbet af foråret.

Hun håber, at hun med tiden kan få lov at etablere lidt udeservering i Østergade, så man kan komme ind og købe et glas vin eller en kop kaffe og nyde den foran butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Med bedste på hård bjergetape

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce