Annonce
Kolding

27-årig fængslet for dødstrusler på bosted: - Jeg slår dig ihjel

Stentoft tilbyder kortere- og længerevarende ophold til personer med blandt andet misbrugsproblemer, psykisk sygdom og personlighedsforstyrrelser. Arkivfoto: Jacob Schultz
"Kom ud og få, som du fortjener," sagde den 27-årige mand blandt andet til en beboer på Stentoft, lige som han også truede beboeren med at slå ham ihjel. De næste tre måneder skal han tilbringe bag tremmer.
Annonce

Sønder Stenderup: En 27-årig mand kan se frem til at tilbringe de næste måneder bag tremmer, efter han i den forgangne uge er blevet dømt for at have truet en anden beboer bostedet Stentoft i Sønder Stenderup.

Det oplyser Mike Overgaard Larsen, der var anklager i sagen mod den 27-årig mand, der har boet på Stentoft. Manden blev desuden dømt for at være i besiddelse af en kniv med en klinge på over 12 centimeter, uden at kniven skulle bruges til et anerkendelsesværdigt formål.

Episoden, hvor truslerne fandt sted, skete den 17. april i år kort før midnat. Her dukkede den 27-årige op ved en af de andre beboeres hoveddør og begyndte at true ham. "Jeg slår dig ihjel" og "kom ud og få, som du fortjener" er blandt andet noget af det, som den 27-årige sagde til den anden beboer, inden han stak spidsen af en kniv ind i beboerens hoveddør, lige som han også prikkede den anden beboere med skaftet på kniven.

Den 27-årige havde også sagt til de ansatte på bostedet, at han ville slå den anden beboer ihjel. "Når I ikke er her, vil jeg dræbe ham" og "jeg stikker ham ihjel", sagde den 27-årige til medarbejderne samme dag, som han truede beboeren. Samtidig lavede den 27-årige stikbevægelser, mens han havde kniven i hånden.

Annonce

Flere sager

Det er ikke første gang, at en beboer på Stentoft er blevet dømt i en straffesag. Inden for to uger i slutningen af 2018 blev to tidligere beboere dømt ved Retten i Kolding. En kvinde, der dengang var 20 år, blev dømt for trusler og vold, efter hun blandt andet havde kastet et sofabord efter en ansat på bostedet. Det endte med at koste kvinden en anbringelse på en institution for mennesker med vidtgående psykiske handicap

Derudover blev en på daværende tidspunkt 43-årig dømt for at have truet både ansatte og vagter på stedet. "Jeg stikker dig i leveren, jeg ved, hvor leveren sidder, du kan ikke leve uden en lever," sagde manden til en vagt fra G4S.

Ifølge Mike Overgaard Larsen blev den 27-årige idømt tre måneders fængsel. 60 af dagene stammer fra en betinget dom, som er blevet udløst, da truslerne fandt sted i prøveperioden.

Frifundet i et forhold

Den 27-årige blev frifundet i et enkelt forhold i sagen.

Her skulle han ifølge anklageskriftet have truet en pædagog på Stentoft med vold, da han kastede en stol efter pædagogen den 20. juni i år.

Dette fandt Retten i Kolding dog ikke bevist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce