Annonce
Sønderborg

Guldsmed kendte formodet tricktyv som barn: - Tænk på alt det, vi har gjort for dig

Retten i Sønderborg varetægtsfængslede to mænd i en sag om tricktyveri hos en guldsmed. Genrefoto: Claus Thorsted
To mænd blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør i en sag om tricktyveri fra en guldsmed i Sønderborg. Guldsmeden kendte den ene mand, da sigtede var barn.

Sønderborg: To mænd blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør efter et tricktyveri hos en guldsmed på Jernbanegade i Sønderborg i tirsdags.

Retten fandt, at de to sigtede skal varetægtsfængsles til den 8. august, hvilket den ene sigtede, en 28-årig mand, har kæret.

I retten bar den 28-årig mand en tatovering på sin venstre hånd og en liter mælk i den anden:

- Jeg har været tilbageholdt i over 30 timer uden metadon. Det er fandeme ikke min skyld, hvis jeg begynder at skide og brække mig, sagde den 28-årige sigtede ud i retslokalet, inden grundlovsforhøret begyndte.

- Jeg skulle lige til at tage en streg heroin, inden politiet kom brasende ind, så jeg kan mærke, at jeg er ved at få abstinenser, fortsatte han med at fortælle.

Anklagemyndigheden ønskede nu at lukke dørene til grundlovsforhøret, da efterforskningen i sagen stadig står på.

Annonce

Drama udenfor retten

Udenfor retslokalet udspillede der sig en scene mellem den forurettede guldsmed og den sigtede 28-årige, der blev eskorteret ud af lokalet af to betjente.

- Jeg ved godt, hvordan det ser ud, at jeg løb, men jeg har ikke noget med det at gøre, sagde den 28-årige straks efter, at han fik øjenkontakt med guldsmeden.

- Du er et lille menneske. Tænk på alt det, vi har gjort for dig, svarede guldsmeden.

Da den 28-årige var barn, hjalp guldsmeden med at køre ham i skole om morgenen. Begge sagens sigtede er vokset op i lokalområdet omkring Sønderborg.

Tyveriet fandt sted i tirsdags omkring klokken 16:45, da de sidste kunder blev ekspederet i guldsmeden Jacob Nielsen & Søn inden lukketid.

To af kunderne var mændene på henholdsvis 28 og 36 år, der ikke så ud til at kende hinanden.

Den 28-årige afleverede sit telefonnummer til ekspedienten for at bestille et ur, og gik herefter ud og ind af butikken. Den 36-årige bad om at se en bakke med smykker, og da der var færre kunder i butikken, greb han fat om bakken, løb ud af butikken sammen med den 28-årige, og de to stak af på cykel.

Sagde undskyld

Smykkerne i bakken havde en samlet værdi af 173.000 kroner.

Fem minutter efter var den 28-årige tilbage i butikken for at undskylde, og han fortalte ekspedienten, at han var på prøveløsladelse.

Den 28-årige nægter sig skyldig i tricktyveriet, mens den 36-årige erkender sig skyldig i sagen. Den 36-årige er også sigtet for yderligere tre forhold om tyveri, hvor han dog ikke lige kan huske det ene. Han erkender sig skyldig i resten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce