Annonce
Regionalt

29 bilister sigtet for narko-kørsel - på en uge

I 2019 sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi i alt 586 bilister i sager, hvor der var spirituskørsel involveret, og i alt 1316 bilister i sager, hvor der var narkokørsel involveret.
Politikredsen har fokus på de ulovlige trafikanter i forbindelse med en landsdækkende kampagne mod narko- og spirituskørsel. 40 bilister i alt sigtet for at køre i påvirket tilstand.
Annonce

I sidste uge sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi hele 29 bilister for narkokørsel og 11 bilister for spirituskørsel.

Politikredsen havde fokus på de ulovlige trafikanter i forbindelse med en landsdækkende kampagne mod narko- og spirituskørsel, der begyndte mandag den 15. juni og som kører hele sommeren. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Sagerne er jævnt fordelt i politikredsen, både i forhold til ugedage og geografi.

Det store antal sigtelser ærgrer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling. For de påvirkede bilister er med til at skabe farlige situationer i trafikken.

- Indsatsen mod narko- og spirituskørsel er blandt vores vigtigste indsatsområder, da påvirkede bilister er involveret i cirka 25 procent af alle trafikulykker med personskade, fremhæver Knud Reinholdt.

Han peger desuden på, at Vejdirektoratets opgørelse om ulykker i 2019 viser, at antallet af trafikdræbte var det højeste siden 2016. Og næsten halvdelen af de dræbte mistede livet i eneulykker eller frontalkollisioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce