Annonce
Vejen

295 flere ledige i Vejen Kommune

Leder i rekruttering og uddannelse Steen Aldenborg er trods situationens alvor fortrøstningsfuld omkring ledigheden på længere sigt. Arkivfoto: Chresten Bergh
Den voldsomme stigning i arbejdsløsheden på landsplan har også sat sig tydelige spor i Vejen Kommune, men afdelingsleder i jobrekruttering og uddannelse ser lyse tegn i en ellers svær situation.
Annonce

Vejen Kommune: Siden 12. marts - som var dagen efter statsministerens første store pressemøde med coronarelaterede restriktioner - og frem til mandag eftermiddag klokken 14 er 295 personer gået fra arbejde til ledighed i Vejen Kommune.

Det fortæller leder i kommunens afdeling for jobrekruttering og uddannelse, Steen Aldenborg. Han noterer sig, at den altovervejende del af de nyledige trods alt har ret til dagpenge, men at situationen selvfølgelig er vanskelig.

- Netop på dette tidspunkt af året plejer ledigheden af falde, da der som oftest kommer godt gang i hjulene, så nu er udviklingen altså i den forkerte retning i forhold til normalen, siger han og tilføjer, at nyledigheden i Vejen Kommune er særligt markant indenfor servicebranchen, som ikke mindst tæller rengøring.

Afdelingslederen ser dog grundlæggende på de positive aspekter i en svær tid, og han glæder sig således blandt andet over, at der allerede er virksomheder i kommunen, som har benyttet sig af den nye såkaldte "lønkompentationsordning", hvor medarbejdere i de særligt pressede brancher kan sendes hjem med løn uden at blive ledige.

Ud fra det overblik, jeg har nu, så skejer vi ikke helt negativt ud, men omvendt er det heller ikke hammergodt og bedre end så mange andre kommuner i forhold til at holde på medarbejdere i vores virksomheder.

Steen Aldenborg, leder i Vejen Kommunes afdeling for jobrekruttering og uddannelse

Annonce

Vejen i midten

Ifølge Steen Aldenborg er der også visse nuancer at huske på fra det samlede antal nyledige borgere. Tallet inkluderer således alle, der er kommet med i en arbejdsfordelingsordning på deres arbejdsplads, hvor forsikrede medarbejdere kan deles om mindre arbejdstid og modtage supplerende dagpenge, når de ikke arbejder.

- Vi har 22 personer i ordningen, som tæller med i det samlede tal, selvom de kun er delvis ledige, siger han og nævner, at ordningen nærmest har været irrelevant siden finanskrisen, men altså nu er blevet aktuel igen og formentlig bliver det i endnu højere grad i den kommende tid.

Det kræver et større regnestykke at kunne se sort på hvidt, hvor Vejen Kommune relativt set placerer sig i coronakrisen i forhold til sammenlignelige kommuner, men Steen Aldenborg vurderer umiddelbart, at Vejen ligger inde på midten.

- Ud fra det overblik, jeg har nu, så skejer vi ikke helt negativt ud, men omvendt er det heller ikke hammergodt og bedre end så mange andre kommuner i forhold til at holde på medarbejdere i vores virksomheder, siger han.

Annonce

Høj motivation

Afdelingslederen hæfter sig ved sin erfaring fra finanskrisen, hvor han husker, at tingene forholdsvis hurtigt kom godt igang igen, og hvad angår de lediges motivation er den ifølge ham bemærkelsesværdig høj tiderne taget i betragtning.

- Når mine medarbejdere spørger ledige, om de ønsker en samtale, selvom det kun er frivilligt lige nu, så siger de allesammen ja og ønsker efterfølgende flere, og det er meget positivt, siger han og tilføjer.

- Vi arbejder fortsat i jobcentret og bruger blandt andet tiden på sammen med de ledige at gøre deres ansøgningsmateriale skarpere. Vi er også klar til at formidle kontakten til virksomhederne, så snart der igen bliver brug for de lediges kvalifikationer, siger han.

Mandag eftermiddag fik Steen Aldenborg i øvrigt at vide fra en kollega, at to lokale borgere netop var gået i arbejde, så helt ensrettet er ledighedskurven trods alt ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce