Annonce
Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Gredstedbro Skole håber at være igennem det smitteudbrud, som i sidste uge ramte skolen. Arkiv: Rene Aunsbjerg
Gredstedbro Skole og Kongeå-hallen har i samarbejde fået styr på lokalt smitteudbrud, der i denne og sidste uge sendte næsten halvdelen af eleverne hjem. Halinspektør har aldrig brugt så meget sprit.
Annonce

Gredstedbro: Et smitteudbrud med coronavirus på Vadehavsskolen i Gredstedbro ser nu ud til at være under kontrol. I hvert fald kan skoleleder for hele vadehavsdistriktet, Anita Kallesøe, fredag oplyse, at det nu er tredje døgn uden nye smittetilfælde på skolen.

Udbruddet toppede tilsyneladende fra torsdag i sidste uge, og hen over weekenden til onsdag, hvorefter antallet af nye smittede er faldet til nul. Der er godt 300 elever på skolen, og lige under halvdelen af alle elever har været hjemsendt.

- Man skal passe på, hvad man siger om den her virus, men det ser ud til, at vi har fået det under kontrol. Vi opfordrede alle hjemsendte elever og forældre til at bruge weekenden på at blive testet med håb om, at de kunne starte igen tirsdag. Samtidig er det også de mange hjemsendelser af hele klasser, der virker nu. Det tror og håber vi på, siger Anita Kallesøe.

Annonce

Ikke noget mønster

Smitteudbruddet på Gredstedbro Skole har været vanskeligt at håndtere, fordi det har været svært at se et mønster. Virus er poppet op i forskellige klasser uden nogen klar forbindelse til de smittede.

- Vi har ikke kunnet set et klart mønster, og derfor tror vi, at det er kommet ind via foreningslivet og halsport. Det har både ramt store og små elever, men kunne have en sammenhæng med fritidsaktiviteter i hallen, siger Anita Kallesøe.

Skoleleder for alle vadehavsskolerne, Anita Kallesøe, har i de seneste dage selv været i isolation. Det viste sig dog, at hun ikke var positiv for Covid-19, bare forkølet. Arkiv: Chresten Bergh
Annonce

Masser af sprit i hallen

Derfor har skolen også haft et samarbejde med Kongeå-hallen, som har taget initiativer, der skulle stoppe den mulige smittespredning i hallen.

- Jeg har aldrig brugt så meget sprit på en uge. Vi har sprittet af tre gange om dagen. Vi vil i hvert fald ikke være skyld i, at nogen bliver smittede, siger halinspektør Erik Knudsen.

Hver dag mellem kl. 13 og 14, når skolen har forladt hallen, er alt fra gulve, håndtag, bænke, haner, toiletter og stole blevet sprittet af.


Jeg har aldrig brugt så meget sprit på en uge. Vi har sprittet af tre gange om dagen.

Erik Knudsen, halinspektør


Halinspektør Erik Knudsen har sammen med sit personale haft meget travlt med at spritte hallen af efter brug. Billedet her er taget før corona. Arkiv: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Ingen ungdomssport

Alle foreninger har samtidig lukket ned for håndbold, fodbold og gymnastik for unge.

- Vi har noget seniorfodbold om aftenen, så vi er også kørt herned klokken 11 om aftenen for at spritte af og nogle gange også klokken seks om morgenen. Nogle dage er det blevet til afspritning tre gange, siger Erik Knudsen.

Hallen leverer også mad til godt 80 skoleelever ud af de 300 på skolen. Det tal har været nede på 52 i en periode, men er nu på vej op igen.

- Det skal ikke være kroner og øre, der betyder noget her, men hensynet til de børn og unge, som gerne skal kunne komme her. Vi har nok brugt 15-20 timer ekstra i sidste uge og denne uge på rengøring, men sådan er det, siger Erik Knudsen, der også glæder sig over, at der nu ser ud til at være lagt en dæmper på smitteudbruddet.

Esbjerg Kommune har yderligere indført skærpede testkrav til kommunens personale. Nu skal de testes to gange, på fjerde og sjette døgn efter seneste kontakt med smittede. Derfor kan der gå en uge, før de kan komme på arbejde igen.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce